Marius Dragan, Inegalitati matematice structurate pe tipuri de inegalitati clasie Aplicatii in algebra. Exerciutii propuse si rezolvate

Marius Dragan, Inegalitati matematice structurate pe tipuri de inegalitati clasie Aplicatii in algebra. Exerciutii propuse si rezolvate
-15%
Anul publicării: 2015
Categoria: Matematica
Preț: 17,00 lei
20,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Inegalitati matematice structurate pe tipuri de inegalitati clasie Aplicatii in algebra. Exerciutii propuse si rezolvate. Acesta lucrare este de un mare interes, fiind utila atat celor incepatori, cat si celor avansati si experimentati in domeniul inegalitatilor matematice. De aceea, la conceperea ei, s-a avut in vedere pe langa latura stiintifica si cea metodica.
Aceasta lucrare, structurata pe principalele inegalitati clasice mai des utilizate, cuprinde patru capitole cu exercitii propuse si rezolvate:

Capitolul 1– Inegalitati intre medii
Capitolul 2– Inegalitatea Cauchy– Buniakovsky– Schwarz (C–B–S)
Capitolul 3– Inegalitatea lui Cebisev
Capitolul 4– Inegalitatea lui Jensen

Fiecare capitol analizat contine un numar apreciabil de exercitii propuse si rezolvate, generalizari, extinderi asezate in ordinea gradului de dificultate, fiind de folos elevilor din gimnaziu si liceu pentru concursuri si olimpiade, bacalaureat si admiterea in invatamantul superior, cat si profesorilor pentru clasa si pregatirea in excelenta la matematica, a elevilor.

Autorii au propus, sau au selectionat, exercitii diversificate cu un mare grad de varietate si dificultate, cu aplicatii in algebra.

Aceasta carte este o carte de biblioteca, care va ajuta ca sursa de informare, exersare si documentare in sfera ingalitatilor matematice.

Intr-un alt volum se va continua studiul, structurat pe alte tipuri de inegalitati clasice.
Va dorim mult succes in utilizarea acestei carti!

Nr. de pagini : 200
Anul aparitiei : 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1724 sec