Inegalitati matematice (Extinderi si generalizari)

Inegalitati matematice (Extinderi si generalizari)
-15%
Anul publicării: 2012
Categoria: Matematica
Preț: 20,48 lei
24,09 lei (-14,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Inegalitati matematice. Tehnici si metode de demonstratie si rafinare


In lucrarea de fata, autorii aduc in fata cititorului un numar variat de identitati geometrice si trigonometrice intr-un triunghi oarecare sau tipuri mai speciale de inegalitati din expresii algebrice simetrice.

Unele inegalitati cunoscute (precum: inegalitatea lui Lessels-Pelling), altele clasice de mare importanta (Gerretsen, Blundon, Schur, Erdös-Mordell), tipurile speciale de inegalitati din expresii algebrice simetrice, utilizand polinoamele simetrice fundamentale in doua si trei variabile, inegalitatile geometrice deduse din analiza unor triunghiuri speciale sau noile inegalitati intre medianele unui triunghi, in mare parte rezolvate, sunt tratate pe parcursul a 10 capitole si 178 de pagini.

Toate expresiile matematice, intalnite in lucrarea„Inegalitati matematice (extinderi si generalizari) Tehnici si metode de demonstratie si rafinare”, sunt de o mare utilitate si sprijin efectiv pentru pregatirea elevilor pentru lucrul la clasa, dar si pentru activitatea de performanta.

Cunostintele nu depasesc nivelul programei de matematica pentru liceu, iar tehnicile de rezolvare folosite sunt suficient de simple si de directe.

Pentru a va convinge de calitatea si originalitatea problematicii, puse in discutie in aceasta lucrare, va invitam sa rasfoiti cateva pagini din capitolul 6.Autori: Marius Dragan, I. V. Maftei, Sorin Radulescu
Format: 16, 5 X 23, 5
Anul publicarii: 2012
Nr. pagini: 168

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1150 sec