Mark Felton, Kempeitai. Gestapoul japonez

Mark Felton, Kempeitai. Gestapoul japonez
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aceasta carte tulburatoare scoate la lumina anvergura activitatilor de-a dreptul socante desfasurate de Kempeitai, temuta politie secreta a Japoniei.

Autorul explica originile, organizarea si rolul indeplinit de aparatul Kempeitai, care exercita o putere practic nelimitata pe tot cuprinsul Imperiului Japonez. Retelele sale de criminali si colaboratorii acesteia extorcau sume uriase de bani de la cetateni neajutorati si firme lipsite de protectie. Organizatia administra reteaua de lagare de prizonieri aliati, in care detinutii erau tratati cu cea mai mare cruzime. S-au efectuat experimente biologice si chimice pe oameni vii, s-au realizat vivisectii si s-a folosit pe scara larga munca fortata. Femei din toate rasele erau obligate sa se prostitueze.

Represaliile aplicate militarilor si civililor erau de o brutalitate extrema. De exemplu, dupa raidul condus de colonelul Doolittle asupra orasului Tokio in 1942, a urmat o campanie de razbunare nu doar impotriva aviatorilor capturati, ci si impotriva a mii de civili chinezi. Faptele comise au echivalat cu un adevarat genocid.

Autorul isi sustine afirmatiile cu marturii directe ale supravietuitorilor care au avut de suferit din cauza acestei organizatii diabolice. El analizeaza felul in care vinovatii au fost adusi in fata justitiei si cum au fost rezolvate cererile de despagubire.

 

Dr. Mark Felton, nascut la Colchester in 1974, si-a sustinut doctoratul in istorie americana la Universitatea Essex. Traieste in China, impreuna cu sotia si fiul sau, tinand cursuri la Universitatea Fudan. A contribuit cu articole la numeroase publicatii cu profil istoric si este autorul catorva carti despre evenimentele petrecute in Orientul Indepartat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Format: 13x20

Numar pagini: 256

Anul aparitie: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1466 sec