Masurarea sociologica: Teorii si practici ale cuantificarii (Cosima Rughinis)

Masurarea sociologica: Teorii si practici ale cuantificarii (Cosima Rughinis)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Antropologie
Preț: 22,10 lei
26,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Destinat studentilor la stiinte sociale preocupati de cercetarile cantitative, dar si profesionistilor din domeniul politicilor publice, volumul prezinta in detaliu evaluarea practicilor de masurare in cercetarile sociologice pe baza de sondaj.
In procesul de cuantificare, autorii sondajelor trebuie sa ia in considerare citiva factori fundamentali: ce procese sociale studiaza si prin ce concepte le analizeaza? Cum gasesc respondentii si cum ii coopteaza in studiul lor? Cum evalueaza raspunsurile si cum le interpreteaza? Exemplele prezentate demonstreaza ca masurarea sociologica este nu doar o operatie tehnica, ci si o actiune fundamentata pe premise teoretice care are consecinte conceptuale, transformind adesea subiectul analizei.

Din cuprins:
Clasificari contestate: masurarea etniei in sondaje sociologice• Modele de masurare a etniei• O ilustrare a unui model multivariat: etnia roma si raspunsurile privind mersul la biserica• In cautarea unui model de masurare: cuantificarea alfabetizarii stiintifice• Evaluari tehnice ale scalei NSF• Conceptul teoretic si variabilele operationalizate


Nr. de pagini: 232
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1134 sec