Matematica - 900 de probleme pentru micii matematicieni - clasele I-IV. Olimpiade, concursuri judetene si interjudetene pregatirea admiterii in clasa a V-a

Matematica - 900 de probleme pentru micii matematicieni - clasele I-IV. Olimpiade, concursuri judetene si interjudetene pregatirea admiterii in clasa a V-a
-20%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Matematica
Preț: 16,00 lei
20,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

La cererea unui numar insemnat de solicitanti: elevi, invatatori, profesori, parinti etc. ne-am decis sa elaboram prezenta lucrare pentru a pune la dispozitia micilor matematicieni din ciclul primar un numar insemnat de probleme semnificative care sa-i dirijeze spre performanta in matematica.

In primii ani de activitate noi, autorii, am intampinat dificultati in rezolvarea prin metode adecvate, a problemelor de aritmetica. Ca si in prezent, atunci, studiile universitare se axau pe aspecte pur teoretice, cele metodice, erau marginalizate.

Am avut sansa de a intra in posesia unor manuale pentru liceele pedagogice care abordau metodic, metodele de rezolvare a problemelor de aritmetica, fara a apela la suportul algebric, contraindicat dupa parerea noastra micului matematician la care predomina gandirea concreta.

Speram, ca lucrarea, sa constituie un instrument util si eficient la dispozitia parintilor si chiar a bunicilor care intervin, de regula, in sprijinirea micului matematician sa abordeze problemele specifice varstei lor, deoarece maoritatea dintre ei nu au avut in scoala cunostinta de metodele aritmetice, apeland din plin la suportul algebric: necunoscute, ecuatii, sisteme de ecuatii etc.

Fiecare capitol al lucrarii contine pe langa prezentarea notiunilor. trebuitoare, probleme rezolvate si comentate, urmate de un numar corespunzator de probleme propuse spre rezolvare, probleme semnificative, selectate cu multa grija, pentru a cuprinde toata gama de enunturi a programei scolare in vigoare, specifice concursurilor scolare pentru elevii in ciclul primar.

Lucrarea contine in final 74 de variante de subiecte date la diverse concursuri din tara la clasele primare, cu modele de abordare specifica a solutiilor si raspunsurilor.
La sfarsitul lucrarii utilizatorii pot consulta indicatii, comentarii sau raspunsuri la problemele propuse.

Nr. de pagini: 246
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1474 sec