MATEMATICA (M1). MANUAL PENTRU CLASA A 12-A

MATEMATICA (M1). MANUAL PENTRU CLASA A 12-A
-25%
ISBN: 973-684-537-0
Editura:
Pagini: 208
Categoria: Matematica
Preț: 12,68 lei
16,90 lei (-24,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Prezentare:

Manualul reputatului tandem de autori - Octavian Stanasila: Matematica (M1, M2). Manual pentru clasa a 9-a; Matematica (M1). Manual pentru clasa a 10-a; Matematica (M2). Manual pentru clasa a 10-a; Matematica (M1). Manual pentru clasa a 11-a; Matematica (M2). Manual pentru clasa a 11-a; Probleme de matematica pentru clasa a 9-a; Probleme de matematica pentru clasa a 11-a; Analiza liniara si geometrie. Curs de matematica pentru anii I si II - vol. I; Matematici speciale, ecuatii diferentiale, analiza complexa. Curs de matematica pentru anii I si Ii - vol. II; 1000 de probleme rezolvate si exercitii fundamentale pentru studenti si elevi; Lectii de analiza matematica si exercitii rezolvate; Matematici speciale. Teorie, exemple, aplicatii si Paul Flondor: Matematica (M1, M2). Manual pentru clasa a 9-a; Matematica (M1). Manual pentru clasa a 10-a; Matematica (M2). Manual pentru clasa a 10-a; Matematica (M1). Manual pentru clasa a 11-a; Matematica (M2). Manual pentru clasa a 11-a; Probleme de matematica pentru clasa a 9-a; Probleme de matematica pentru clasa a 11-a; Lectii de analiza matematica si exercitii rezolvate - urmareste fixarea conceptelor parcurse de elevi in clasele anterioare, corelarea lor si intelegerea aplicarii lor (grafuri, circuite electronice, geometrie, fizica particulelor elementare, cristalografie, codificare, criptografie moderna, prelucrarea si transmiterea semnalelor, conversia analogic-digitala, legate de studiul algebrei, respectiv rigoarea in fizica, citirea optima a imaginilor, citirea laser a compact-discurilor, teoria masurii din studiul figurilor plane si al volumelor diferitelor corpuri, dezvoltarea teoriei probabilitatilor, explicarea conditiilor de combinare a atomilor unor elemente chimice pentru a forma substante stabile, dezvoltarea metodelor numerice aproximative si fundamentarea acestora, abordarea algoritmica cu utilitate in lucrul pe calculator, analiza proceselo de discretizare din diverse domenii adiacente matematicii, legate de studiul analizei matematice sau obiecte de studiu de ultima ora, reclamand metode combinate de algebra, geometrie si analiza matematica).

* Fara a supralicita in directia detaliilor unor asemenea aplicatii, lucrarea responsabilizeaza elevul, facandu-l sa constientizeze utilitatea imediata sau perspectivele ce se deschid pe baza acumularilor realizate in studiul matematicii. Nu in ultimul rand, manualul celor doua cadre didactice universitare se constituie intr-o pledoarie in favoarea valorii culturale a conceptului A. M. (acea legatura subtila intre Algebra si Analiza Matematica).

* Fiecare lectie este insotita de Exercitii si probleme propuse, iar fiecare capitol se incheie cu o sectiune de Exercitii si probleme recapitulative. Si, pentru ca anul de studiu caruia ii este dedicat manualul este chiar utimul an de invatamant liceal inaintea confruntarii de la sfarsitul acestui ciclu, bacalaureatul, manualul ofera ocazia evaluarilor (Teste de evaluare) si a unor antrenamente pentru examenul de absolvire (Probleme tip "bacalaureat").

* O nota de interes suplimentar este conferita manualului de sectiunea Greseli tipice in rezolvarea exercitiilor, indreptar al unor erori mai subtile decat cele de calcul sau datorate neatentiei (neintelegeri de fond ale teoretizarilor, aplicarea mecanica a unor formule) si cea intitulata Nota istorica (momente semnificative din evolutia unor concepte fundamentale din matematica).

Cuprins:

Algebra; Elemente de analiza matematica (primitive si integrale nedefinite; metodepentru calculul primitivelor; integrale definite; aplicatii ale integralelor definite); Teste de evaluare - Algebra; Teste de evaluare - Analiza; Probleme tip bacalaureat; Solutii; Anexe (Greseli tipice; Nota istorica).

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1183 sec