Matematica M2 - Manual pentru clasa a XI-a, Editia a 3-a revizuita

Matematica M2 - Manual pentru clasa a XI-a, Editia a 3-a revizuita
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011

DESCRIERE

Manualul de matematica M2 pentru clasa a XI-a, autori Marius Burtea si Georgeta Burtea se adreseaza elevilor de liceu din clasa a XI-a de la urmatoarele filiere si profiluri:

Filiera teoretica, profilul real, specializarea stiintele naturii (TC+CD);
Filiera tehnologica, toate calificarile profesionale (TC). 3 ore / saptamana


Acesta este conceput pe baza noului curriculum scolar elaborat pentru clasa a XI-a vizand formarea de competente, valori si atitudini in actul invatarii, elemente care sa dea posibilitatea elevilor sa perceapa mai usor dimensiunile realitatii inconjuratoare si sa aplice metodele matematice in situatii cat mai diverse.


Continut. Manualul se remarca prin faptul ca este foarte bine structurat, fiecare notiune teoretica noua fiind introdusa intuitiv, pe baza de exemple din realitate. Rigurozitatea, flexibilitatea si metoda pedagogica folosita sunt alte caracteristici care fac din aceasta lucrare una de exceptie.

Manualul este format in esenta din doua parti distincte. Partea I, intitulata Elemente de calcul matriceal si sisteme de ecuatii liniare cuprinde capitolele: Matrice, Determinanti si Sisteme de ecuatii liniare. Partea a II-a, intitulata Elemente de analiza matematica este formata din urmatoarele capitole: Limite de functii, Functii continue, Functii derivabile si Studiul functiilor cu ajutorul derivatelor.

Partea aplicativa este constituita din urmatoarele elemente:

Exercitii si probleme rezolvate. Acestea sunt plasate in fiecare paragraf, dupa introducerea unei notiuni si a teoriei ce se dezvolta in jurul ei. Ele ofera modele de aplicare si folosire a elementelor teoretice in exercitii si probleme.

Teste de evaluare. Ele apar dupa un grup de teme sau la sfarsitul capitolelor.

Seturi de exercitii si probleme propuse structurate in doua categorii:

a) Exercitii si probleme pentru exersare, notate cu litera E. Parcurgerea acestora asigura insusirea si folosirea notiunilor de baza invatate intr-o lectie.

b) Exercitii si probleme de sinteza, notate cu litera S. Acestea au un grad de dificultate mai ridicat decat cele de la Exersare si asigura o sinteza a cunostintelor, conexiuni intre diferite notiuni din lectia curenta, capitolul curent si din capitolele anterioare.

Teme care solicita demonstrarea unor rezultate sau rezolvarea unor cerinte pe baza unor modele care apar in continutul unei lectii.

Seturi de probleme recapitulative care acopera intreaga tematica a manualului. Acestea se constituie intr-o rezerva de probleme pentru teme suplimentare, pentru lucrari de verificare semestriala sau verificare curenta.

Manualul se incheie cu un paragraf de “Raspunsuri si indicatii de rezolvare” pentru un numar semnificativ de exercitii si probleme.

Autori: Marius Burtea, Georgeta Burtea
Anul aparitiei: 2011
Nr.pagini: 272

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0673 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.