Matematica profil M2, manual pentru clasa a XII-a, Marius Burtea si Georgeta Burtea

Matematica profil M2, manual pentru clasa a XII-a, Marius Burtea si Georgeta Burtea
-20%
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 272
Format: 17x 24
Categoria: Clasa a XII-a

DESCRIERE

Manualul are la baza PROGRAMA 2 si se adreseaza elevilor de liceu din clasa a XII -a de la urmatoarele filiere, profiluri si specializari:

- filiera teoretica, profilul real, specializarea stiinte ale naturii: 2 ore/saptamana (TC) + 1 ora/saptamana (CD);

- flliera tehnologica, toate calit1carile profesionale: 3 ore/saptamana (TC).

Acesta este conceput avand in vedere noul curriculum scolar elaborat pentru clasa a XII-a, vizand formarea de cornpetente, valori si aptitudini in actul invatarii, elemente care sa dea posibilitatea elevilor sa perceapa mai usor dimensiunile realitatii inconjuratoare si sa aplice metodele matematice in situatii cat mai diverse.

Manualul este format in esenta din doua parti distincte care continua in mod coerent matematica studiata in clasa a XI-a.

Partea I, intitulata ELEMENTE DE ALGEBRA, dezvolta urmatoarele capitole: Grupuri, Inele si-corpuri, Inele de polinoame.
Partea a II-a, intitulata ELEMENTE DE ANALIZA MATEMATICA, dezvolta urmatoarele capitole:

Primitive (antiderivate), Integrala definita, Aplicatii ale integralei definite.

Partea teoretica a manualului este redata intr-o maniera directa, concisa, definind noile concepte matematice si apoi aplicand aceste concepte in exercitii si probleme corespunzatoare.

Cand este cazul, partea teoretica este introdusa intr-o maniera problematizata pornind de la situatii-problema a caror rezolvare legitimeaza introducerea si dezvoltarea diferitelor notiuni si metode de lucru.

Partea aplicativa a manualului este alcatuita din:

- Exercitii si probleme rezolvate. Acestea apar cu regularitate in fiecare paragraf, dupa introducerea unor notiuni teoretice. Ele ofera model d aplicare si folosire a elementelor teoretice in exercitii si probleme noi.

Teste de evaluare, care apar la sfarsit de capitol.

Seturi de exercitii si probleme structurate in doua categorii:

Exersare. In aceasta categorie exercitiile sunt numerotate cu simbolul "E", iar parcurgerea lor asigura insusirea si folosirea notiunilor fundamentale invatate intr-o lectie sau in grupuri de lectii.

Aprojundare. In acest grup de exercitii si probleme. notate cu simbolul .A". se intalnesc probleme a caror rezolvare presupune aplicarea noilor notiuni in contexte variate si realizarea unor conexiuni intra- si extradisciplinare.

- Teme. destinate aplicarii imediate a unor algoritmi de lucru folositi in modelele de exercitii rezolvate.
- Teme de studiu si Teme de proiect. care au drept scop aprofundarea unor notiuni sau aplicarea acestora in situatii noi.

De asemenea. acestea pot constitui subiectul unor referate tema-tice care sa completeze portofoliul elevului.

- Teme de sinteza destinate recapitularii si ststematizarit cunostintelor. in vederea sustmerti examenului de bacalaureat.

Ca auxiliare in intelegerea. invatarea si aplicarea unor notiuni sunt casetele in care se prezinta formule de calcul intalnite in anii precedenti, rubrica intitulata ne reamintim.
 
Manualul se incheie cu un paragraf de INDICATII SI RASPUNSURI elaborate pentru un numar semnificativ de exercitii si probleme.

AutoriiAutori: Mariu Burtea, Georgeta Burtea
Anul aparitiei: 2007
Nr. pagini: 272

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.