Maxilarul inferior in 2 volume
53,26 lei
64,95 lei (-18%)

Maxilarul inferior in 2 volume

Maxilarul inferior in 2 volume
-18%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Romane
Preț: 53,26 lei
64,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cu un titlu inspirat de istoria personala a tatalui autoarei,, Maxilarul inferior", care a fost ranit in al doilea razboi mondial la Oarba de Mures si si-a pierdut mare parte din mandibula, volumele de memorialistica ale Doinei Uricariu sint construite asemenea unuia scris la doua miini. Pe tot cuprinsul lor, amintirile cele mai diverse ale autoarei se alatura convorbirilor cu relevanta istorica purtate cu Regina Ana. Amintirile il au in prim-plan pe tatal autoarei, dar si numeroasele personalitati intilnite, in timp ce convorbirile cu Regina Ana se constituie intr-o veritabila istorie a secolului XX european si a caselor regale din Europa. Cele doua carti spun povestea vietii autoarei, a calatoriilor si a lecturilor sale, a parintilor sai, a Regelui Mihai si a Reginei Ana si a altora cu care acestia s-au intersectat– Pan Halippa sau generalul Macici, Marie-France Ionesco, Arsavir Acterian, Alexandru Paleologu, Julia Kristeva, Emil Cioran, Nicolae Steinhardt, Doina Cornea, Marian Papahagi.

„Paginile cuprinse sub acest titlu surprinzator pentru o carte de amintiri si convorbiri sint o provocare a memoriei mele si a celorlalti. Asa cum mari chirurgi au reconstituit maxilarul inferior al tatalui meu printr-o reconstructie chirurgicala si estetica exemplara, si eu am incercat sa refac memoria, istoria si o parte din romanul omului european in secolul XX, traind liber sau in lagarul socialist. Din sute de povesti traite de mine si de parintii mei, din convorbirile de la Versoix cu Regina Ana, un om si un martor exceptional al veacului. Din teatrul infinit al memoriei ce trece din viata in cartile bibliotecilor vii pentru a putea trai intr-o singura viata cit mai multe vieti. Numai asa putem privi lumea cu cit mai multe perechi de ochi, de la cei ai furnicii la cei care o scruteaza sub microscop, ca s-o vindece. De la privirea broastei, din miluri, la aceea a vulturului, in inaltimi, rivnita de filosof.” (Doina Uricariu)


Cuprins:
Istoria in cer si pe pamint• Un arbore genealogic• Inainte si dupa crahul economic• Unde sintem acasa?• O galerie a mornarhiilor europene• Pe front• Tabloul pacii• Al cui va fi viitorul• In cite feluri se apropie lumea de istorieANUL APARITIEI:    2010
NUMAR PAGINI:    808
FORMAT:    120x185

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

53,26 lei
64,95 lei (-18%)
Created in 0.1313 sec