Meditatii la Evanghelii
31,50 lei
35,00 lei (-10%)

Meditatii la Evanghelii

Meditatii la Evanghelii
-10%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Tratat
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

O pictorita vizionara, de inalta spiritualitate ortodoxa, Olga Greceanu (1890-1978) a fost una dintre cele mai apreciate artiste din perioada interbelica. Pe langa expozitiile din tara si din strainatate, unde s‑a facut deosebit de apreciata, prin stilul sau neobizantin, Olga Greceanu a pictat biserici, a intocmit un monumental Dictionar crestin ortodox, daruit in manuscris Patriarhiei Romane, a scris carti de arta si de meditatii profund religioase. A fost o ferventa participanta a„Rugului Aprins”, fiind o apropiata a arhimandritului Benedict Ghius, caruia i‑a incredintat spre pastrare manuscrisele pe teme biblice. A fost singura femeie care a predicat in biserica cu aprobarea Patriarhului Justinian Marina.
Cum se explica faptul ca astazi marele public si in special tineretul nu stiu aproape nimic despre o creatoare cu o activitate atat de importanta, de la disparitia careia s‑au implinit in 2008 doar trei decenii? Inca din timpul vietii ei, pe masura ce se instala dominatia comunista, Olga Greceanu era impinsa la marginea societatii, socotita indezirabila atat prin origine, cat mai ales prin propaganda religioasa deschisa pe care o facea. Nu a mai fost pomenita in cartile de istoria artei, volumele scrise de ea au fost dosite, picturile din institutiile publice– acoperite cu var, iar la conacul ei din comuna Balteni, judetul Dambovita, peretii pictati de ea au fost daramati, iar cartile, arse. Si astfel asupra Olgai Greceanu s‑a asternut uitarea.
Manuscrisele predicilor, ascunse pana azi, sunt puse acum pentru prima oara la dispozitia cititorilor, inlesnind reconstituirea comunicarii orale, care este efemera. Volumul de fata aduce la lumina puterea neobisnuita si talentul Olgai Greceanu de a interpreta in chip tulburator modern mesajul divin cuprins in Evanghelii.


Format 17x24 cm
288 pagini

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1384 sec