Mein Kampf. Istoria unei carti (Antoine Vitkine)

Mein Kampf. Istoria unei carti (Antoine Vitkine)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza Diversa
Preț: 27,02 lei
31,79 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Mein Kampf. Istoria unei carti. Volumul prezinta circumstantele in care a fost scrisa cartea si influenta ei in timpul dictaturii hitleriste, dar si dupa razboi, pe tot cuprinsul globului. Cartea lui Antoine Vitkine este un avertisment in privinta pericolului pe care inca il mai reprezinta ideologia hitlerista.
Una dintre cele mai odioase carti din istoria omenirii.
Una dintre cele mai citite carti din istoria omenirii.
O carte care a influentat istoria Europei si care, in ciuda invatamintelor care ar fi trebuit trase din grozaviile secolului XX, continua sa influenteze istoria lumii.
Difuzata intr-un numar de 12 milioane de exemplare in Germania, intre 1925 si 1944, Mein Kampf continua sa se vanda in intreaga lume, cunoscand o noua si uimitoare vitalitate in tari ale Asiei, Americii de Sud si Africii.
Care sunt elementele care au facut din aceasta carte un best-seller?
De ce, cu toate ca in aceasta carte Hitler anunta fatis ororile pe care le pregatea, nimeni nu a considerat cu seriozitate acest avertisment?

 Istoria acestui best-seller este putin cunoscuta. De la momentul redactarii ei de catre Hitler, intr-o celula de inchisoare, pana la culmile popularitatii atinse intre cele doua Razboaie Mondiale si pana la noua ei popularitate de astazi, traseul acestei carti este urmarit minutios de catre Antoine Vitkine. Avem astfel in fata tabloul unui destin tulburator al cartii care constituie in acelasi timp o amenintare actuala si un memento al capacitatii raului de a se insera in societatea omeneasca.

Nr. de pagini: 304
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1179 sec