Mesaje relevante din texte revelate (Un suport practic pentru o slujire eficient)

Mesaje relevante din texte revelate (Un suport practic pentru o slujire eficient)
-25%
Editura:
Categoria: Altele
Preț: 9,75 lei
13,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Intr-un context in care societatea a ajuns suprasaturata de informatii, mijloacele de informare in masa bombardandu-ne cu mii de mesaje in fiecare zi, predicarea a ajuns sa fie considerata tot mai putin relevanta fiind inlocuita treptat cu tot felul de alte activitati prin care se doreste atragerea multimilor, in special a tinerilor.
Daca pentru unii slujitori ai amvoanelor transmiterea unor mesaje relevante inseamna sa-i determine pe ascultatori sa-si exprime aprecierea prin aplauze, pentru alti slujitori transmiterea unor mesaje relevante a devenit o povara tot mai mare. Pe de alta parte, la unii predicatori se poate remarca faptul ca, folosirea tehnicilor de comunicare a devenit mai importanta si stimulatoare decat mesajul. Fara indoiala ca tehnicile moderne pot mari eficacitatea comunicarii dar acestea nu trebuie sa diminueze relevanta mesajului.
Trebuie retinut faptul ca nu orice pleduarie pasionata de la amvon are si autoritate divina. Cand un predicator vorbeste in calitate de vestitor, el trebuie sa prezinte Cuvantul revelat si nu parerile personale. Un predicator poate prezenta orice cu glas rasunator, dar cand acel predicator nu reuseste sa prezinte Cuvantul revelat, isi pierde autoritatea.
Motivul pentru care multe„predici moderne” nu mai starnesc decat un cascat prelungit in loc sa determine o cercetare profunda, este si lipsa de confruntare a ascultatorilor cu mesajul revelat de Dumnezeu in Scripturi.
Transmiterea unor mesaje relevante nu trebuie considerata o istorisire despre vremuri mai bune si nu inseamna nici simpla transpunere intr-o forma noua a ideilor despre Dumnezeu. Transmiterea unor mesaje relevante trebuie sa se fundamenteze pe textele revelate de Dumnezeu in Scripturi.
Nici un adevar demn de a fi cunoscut nu va fi asimilat fara efort, asa ca, daca un slujitor vrea sa fie relevant in prezentarea unor texte revelate atunci va trebui sa fie dispus sa plateasca pretul cerut.
Mesajele transmise pot deveni„banalitati spirituale” daca nu fac legatura intre situatia curenta a ascultatorilor si Cuvantul vesnic al lui Dumnezeu. A transmite mesaje relevante inseamna asadar a da textului importanta care i se cuvine.
Constient de tensiunea dureroasa care exista intre ideal si realitate, precizez faptul ca prin aceste schite de predici nu doresc altceva decat sa ofer un suport practic tuturor celor implicati in lucrarea de proclamare a Cuvantului Sfant. Cu speranta ca mesajele prezentate sa fie cat mai relevante, doresc ca Dumnezeu sa dea har tuturor celor implicati in transmiterea mesajului divin.Anul apartiei: 2011
Nr. pagini: 212

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1224 sec