Metoda de pian. Pentru invatamantul elementar de Dan Mircea Raducanu

Metoda de pian. Pentru invatamantul elementar de Dan Mircea Raducanu
-5%
Preț: 30,40 lei
32,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 151

DESCRIERE

"In urma unei indelungate activitati de predare si de cercetare metodica, am considerat ca oportuna actiunea de alcatuire a unei metode moderne de pian, bazate pe o strategie didactica originala, care sa imbine principiile pianistice contemporane cu metodologia impusa de procesul de invatamant. Datorita specificului de stricta individualizare a invatamantului pianistic (si instrumental in genere), am organizat volumul I al metodei pe teme, si nu pe lectii, cum am avut intentia initial, considerand ca in acest fel instructia se poate desfasura in mod creator, nestingherita de tipare conventionale.


Organizata in trei parti, problematica este la inceput mai putin densa ca volum (tinand seama de efortul deosebit in demarajul instructiei pianistice), dar de o covarsitoare complexitate de continut, fapt care implica raspunderea sporita a cadrului didactic. Pe parcurs, problematica devine mai complexa, dar in acelasi timp gradul de solicitare a elevului in intelegerea si aplicarea cunostintelor devine mai mic, datorita acomodarii treptate a acestuia cu postura de instrumentist si formarii unor rudimente de deprinderi pianistice. Organizata in trei parti, problematica este la inceput mai putin densa ca volum (tinand seama de efortul deosebit in demarajul instructiei pianistice), dar de o covarsitoare complexitate de continut, fapt care implica raspunderea sporita a cadrului didactic.


Pe parcurs, problematica devine mai complexa, dar in acelasi timp gradul de solicitare a elevului in intelegerea si aplicarea cunostintelor devine mai mic, datorita acomodarii treptate a acestuia cu postura de instrumentist si formarii unor rudimente de deprinderi pianistice. In privinta repertoriului, se poate constata, desigur, abundenta exercitiilor, a pieselor de expresie si a celor la patru maini, comparativ cu metodele mai vechi. Acest fapt se datoreaza dorintei autorului de a oferi un material didactic bogat, suficient pentru realizarea unei instructii pianistice complete pe aceasta treapta de dezvoltare instrumentala, dand profesorilor si elevilor posibilitatea de a opta intre mai multe piese. Totodata, doresc sa-i multumesc compozitorului Dumitru Bughici pentru marele sprijin ce mi l-a acordat compunand, la solicitarea mea, marea majoritate a pieselor acestei metode, conferindu-i astfel, in afara unei unitati de conceptie, o unitate stilistica si inalte valente artistice." Conf. univ. Mircea Dan Raducanu

Nr. de pagini: 151

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.