Metoda logica in drept. Vol I - Logica formala elementara

Metoda logica in drept. Vol I - Logica formala elementara
-20%
ISBN: 973-655-721-9
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 192
Categoria: Carti diverse
Preț: 18,31 lei
22,89 lei (-20,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Metoda logica in drept. Vol I - Logica formala elementara

Prezentare:

Prezenta lucrare este conceputa ca parte a unui triptic. Asa cum ne instiinteaza autorul in nota finala, vor mai urma volumele (II) de ,,Logica juridica” si (III) de ,,Retorica politico-juridica”, (pag. 179).
Daca am judeca demersul stiintific numai dupa titlul substructurilor componente am fi tentati sa credem ca ni se ofera un fel de logica formala elementara. Daca ignoram ,,Introducerea” si Cap. I ,,Statutul logicii juridice” intampinam in continuare: Cap. III - ,,Gandirea si limbajul”, Cap. III ,,Principiile logice”, Cap. IV ,,Forme logice”, Cap. V ,,Argumentarea” si Cap. VI ,,Sofismele”.
Ceea ce-i confera calitatea de ,,Logica juridica” este demonstratia care-i facuta cu elementele materialului juridic. Si scopul, pentru ca este teologic conceputa pentru uzul slujitorilor lui Themis.
Logica juridica nu este cunoscuta. Iar cei care o stiu, nu o iubesc. Si daca si-au insusit-o, n-o aplica. La fireasca interogatie: de ce oare? Ne raspunde autorul cu vorbele fostului sau dascal, marele savant Petre Botezatu: ,,Logica ne ofenseaza, ne umileste, ne irita, ne dezamageste, ne inferiorizeaza, ne nefericeste”. Am gasi aici o explicatie de ce juristii se feresc sa o invete sau sa o accepte ca optiune: ea pretinde, noi preferam sa ne furisam; ea ordona, noi preferam caile intortocheate ale deghizarii.
Si totusi, speram ca tot mai multi juristi se vor apleca rabdatori si cu pasiune asupra acestui izvor.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1384 sec