Mi se spune capucin de Daniil Harms - Editie Top 10

Mi se spune capucin de Daniil Harms - Editie Top 10
-18%
Preț: 16,36 lei
19,95 lei (-17,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Romane

DESCRIERE

„Traia odata un ins roscat, care nu avea ochi si urechi. Nu avea nici par, asa ca doar conventional se spunea ca-i roscat. Nu putea vorbi, caci nu avea gura. Nici nas nu avea. Nu avea nici macar miini si picioare. Nici pintece nu avea, nici spinare, nici sira a spinarii nu avea, nici un fel de maruntaie. Nu avea nimic! Asa ca nu se stie despre cine-i vorba. Mai bine sa nu mai vorbim despre el.” (Daniil Harms, Caietul albastru, nr. 10)

 
Daniil Harms (1905-1942) – scriitor avangardist rus, considerat unul dintre intemeietorii „literaturii absurdului”. Absolut detasat de „realismul socialist” care domina scena literara a vremii, nu a publicat in timpul vietii decit literatura pentru copii, opera sa incepind sa fie cunoscuta de abia in anii saizeci ai secolului trecut. Astfel, a devenit contemporan cu „teatrul absurdului” practicat de Eugen Ionescu sau Samuel Beckett. Ca si in piesele acestora, care au insa in multe privinte un caracter rationalist, critica remarca in proza si dramaturgia lui Harms un autentic filon tragic si o mai mare profunzime. La doua decenii dupa moarte, opera sa „de sertar” este descoperita si pusa in circulatie mai ales in Occident. Este tradus in engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, neogreaca, sirba, bulgara etc. In romaneste, primul volum, cu titlul Un spectacol ratat, a aparut in anul 1982 la Editura Junimea, in traducerea lui Ioan Radin Peianov. Pentru actuala versiune romaneasca a fost utilizata cu precadere editia: Daniil Harms, Literaturnie anekdoti, Olma-Press, Moskva, 2000, la care s-au adaugat si unele texte selectate din periodice. La Polirom a publicat Mi se spune capucin (2002, editia a doua, 2008).

 

Traducere din limba rusa si note de Emil Iordache

Nr.  de pagini: 232
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

16,81 lei
20,50 lei (-18%)
38,50 lei
46,95 lei (-18%)
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.