Mic tratat de pisicologie - Serban Foarta

Mic tratat de pisicologie - Serban Foarta
-18%
Autor: ,
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Altele
Preț: 33,18 lei
40,46 lei (-17,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Mic tratat de pisicologie. Feline celebre, ca Pisica de Cheshire a lui Lewis Carroll, Motanul-Încaltat al lui Perrault, motanul Murr al lui Hoffmann, Mungojerrie si Rumpelteazer ai lui T. S. Eliot, pisici aristocrate ca Myobu no Otodoto, pisica de la curtea imperiala a Japoniei, dar si Japonica lui Gellu Naum, pisicile mozartiene ale lui Eric-Emmanuel Schmitt, pisici frumoase, elegante, orgolioase, motaniîntelepti si pisoi jucausi...

Un manual indispensabil iubitorilor de pisici, recomandat celor care vor saînvete sa priveasca, sa deprinda rafinamentul si gratia. Cu profesori ca Charles Baudelaire, Guillame Apollinaire, Paul Verlaine, Jorge Luis Borges, Fernando Pessoa, Max Jacob, Raymond Queneau, Virgil Mazilescu, Mircea Ivanescu, Emil Brumaru si multi altii, alesi cu atentie de Serban Foarta - doctorîn pisicologie -, care la rândul lor au fost cu totii elevi la scoala de pisici, aveti sansa chiar de aînvata sa deveniti scriitori.

Iata, spre exemplu, ceîl sfatuieste Aldous Huxley pe un tânar prieten:

„«Daca vrei sa fii romancier psiholog si sa scrii despre fiinte, cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa tii o pereche de pisici.»

„Deosebirea dintre un câine si-o pisica? Cel dintâi cugetaîntr-astfel:

«Ei ma hranesc, ma protejeaza, tin la mine. Pesemne ca sunt zei.» A doua cugeta si ea:«Ei ma hranesc, ma protejeaza, tin la mine. Pesemne ca sunt zeu.»" (Ira Lewis)

Grafica: Andrei Gamart
Format: 13x20 cm
Numarul de pagini: 168

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1849 sec