Mintea e un mit

Mintea e un mit
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Preț: 17,60 lei
22,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Mintea e un mit de U. G. Krishnamurti. Spiritualitatea este inventia mintii, iar mintea este un mit.

Traditiile tale te sufoca. Dar, din nefericire, nu faci nimic. De fapt, iti place sa fii sufocat. Iti place povara sacului de gunoi cultural, deseul mort al trecutului. Acesta trebuie sa cada de pe tine in mod natural. Pur si simplu cade. Nu mai depinzi de cunoastere, decat ca de o unealta utila spre a functiona sanatos in aceasta lume.

Vrerea trebuie sa cada. Vrerea de a fi liber de ceva ce nu exista este ceea ce tu numesti"suferinta". Vrerea de a fi liber de suferinta este suferinta. Alta suferinta nu exista. Tu nu vrei sa fii liber de suferinta. Tu doar te gandesti la suferinta, fara sa actionezi. Ganditul tau nesfarsit la a fi liber de suferinta este doar mai mult material pentru suferinta. Ganditul nu pune capat suferintei. Suferinta exista atat timp cat gandesti. De fapt nu exista suferinta - de care sa fii liber. Ganditul despre"suferinta" si lupta impotriva"suferintei" este suferinta. Deoarece nu poti opri ganditul, iar ganditul este suferinta, vei suferi mereu. Nu se poate altfel, nu exista scapare...

U. G. Krishnamurti

*

Doar ceea ce spune U. G. este paradoxal, faptele sale nu sunt. Vorbele sale sunt paradoxale creand o tensiune care in cele din urma largeste intelegerea celui care le asculta, sau mai bine ar fi sa spunem ca vorbele sale extind ceea ce intelegem prin a intelege. Faptele sale in schimb sunt simple, neparadoxale, chiar daca nu se potrivesc cu ceea ce spun scripturile despre un om iluminat. Traditional, un om iluminat este intruparea tuturor invataturilor sfinte, U. G. este"dezintruparea" tuturor invataturilor.

 Badea Cornel Claudiu

 

Cuprins

In loc de cuvant inainte            5

Capitolul I

    Certitudinea care spulbera totul            25

Capitolul II

    Speranta este pentru maine, nu pentru azi             65

Capitolul III

    A nu sti este starea ta naturala            79

Capitolul IV

    Nu exista nimic de inteles            107

Capitolul V

    Noi am creat aceasta jungla umana            144

Capitolul VI

    Corpul ca un creuzet        186


Numar de pagini:    208
An aparitie:    2010
Vezi și alte cărți: Mit

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1115 sec