Misiunea directorului de resurse umane

Misiunea directorului de resurse umane
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza Diversa
Preț: 20,46 lei
24,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ecranizarea romanului lui A. B. Yehoshua, in regia lui Eran Riklis, a fost propunerea Israelului la editia de anul acesta a Premiilor  Oscar, sectiunea„Cel mai bun film strain”.
 
Misiunea directorului de resurse umane construieste un univers populat de fiinte cu suflete si constiinte amortite, in care doar un eveniment cutremurator mai poate redestepta respectul pentru valori profund umane precum dragostea si compasiunea pentru semeni. Un atentat sinucigas petrecut intr-o piata din Ierusalim provoaca moartea unei femei necunoscute, asupra careia se gaseste un singur document: o foaie de salariu cu antetul intreprinderii unde aceasta lucra. Cind un jurnalist oportunist incearca sa provoace un scandal acuzind intreprinderea de„lipsa de umanism”, conducerea il desemneaza pe directorul de resurse umane sa se ocupe de caz. Voiajul tinarului director de resurse umane in tara de origine a femeii pentru a insoti sicriul acesteia si a lua parte la inmormintare alaturi de familie capata proportiile unei calatorii initiatice, la capatul careia va deveni mai matur, mai responsabil si mai„uman”. Romanul a fost ecranizat de celebrul regizor Eran Riklis intr-o coproductie romano-israeliana care s-a bucurat de un mare succes de public.
 
„Acest roman are forta si simplitatea inselatoare ale unei capodopere.” (The New York Times Book Review)
 
„Subiectul preferat al lui Yehoshua este umanitatea. Desi predilecta, ea este schitata cu atentie, discret, in tuse subtile, ce se pierd pe alocuri in culoarea locala, marcata de conditia evreului in Israelul modern.” (The Economist)
 
„O poveste scrisa cu eleganta, accesibila, nelipsindu-i introspectia, Misiunea directorului de resurse umane brodeaza pe marginea unor dileme dureroase, adeseori ramase fara raspuns, precum semnificatia lui acasa privita din ipostaza instrainatului.” (Miami Herald)
 

Filmul Misiunea Directorului de Resurse Umane este distribuit in Romania de Transilvania Film.


Numar pagini: 288
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1022 sec