Mistica rugaciunii si a revolverului. Viata lui Corneliu Zelea Codreanu (Tatiana Niculescu)

Mistica rugaciunii si a revolverului. Viata lui Corneliu Zelea Codreanu (Tatiana Niculescu)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 240
Categoria: Carti diverse
Preț: 26,24 lei
32,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Titlul acestei carti, imprumutat din textul lui Emil Cioran Mon pays, rezuma cel mai bine valtoarea anilor ’30 in Romania, acea epoca a sau a, intemeietori ai unei. O epoca, spune Cioran, care si care.

Povestea lui Corneliu Zelea Codreanu nu poate fi inteleasa in afara contextului istoric in care acesta a trait, a oamenilor pe care i-a cunoscut, a scolilor prin care a trecut, a experienţelor pe care le-a parcurs, a lecturilor care l-au format si a unei Europe ravasite, aflate între doua razboaie devastatoare şi în căutarea unei speranţe de supravieţuire. Reconstituind chipul unei epoci care a amestecat religia cu politica si a sfarsit in sange si barbarie, aceasta carte incearca sa-l redea pe Corneliu Zelea Codreanu trecutului si istoriei.“ (Tatiana NICULESCU)

Fotografia de pe coperta: Corneliu Zelea Codreanu (Arhivele Nationale ale Romaniei)

TATIANA NICULESCU este scriitoare, autoare a romanelor Spovedanie la Tanacu, Cartea judecatorilor, Noptile Patriarhului, In Tara lui Dumnezeu, Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut si a doua piese de teatru (Spovedania si Brancusi contra SUA), semnate cu numele Tatiana Niculescu Bran. Romanul ei de debut, Spovedanie la Tanacu (Humanitas, 2006), a devenit piesa de teatru in dramatizarea autoarei si in regia lui Andrei Serban. Acelasi roman a stat la baza filmului Dupa dealuri, care a obtinut premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes in 2012. Intre 1995 si 2008, a fost redactor, prezentator si apoi redactor-sef al sectiei romane a BBC World Service. La Editura Humanitas a ingrijit volumul Cine mi-a ucis fiul? Dosarul Frumusanu–Crainiceanu se redeschide, semnat de Stefan Frumusanu (2015), si a publicat volumele Regina Maria: ultima dorinta (2015; ed. a II-a 2016) si Mihai I: ultimul rege al romanilor (2016).

Nr. de pagini: 240
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.3295 sec