MOISE. VOL. 1: PRINTUL FARA COROANA

MOISE. VOL. 1: PRINTUL FARA COROANA
ISBN: 973-8457-39-4
Editura:
Anul publicării: 2001
Pagini: 352
Categoria: Romane
Preț: 18,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

Nu-l cunoastem pe Moise decat din legenda. Dar cine a fost el in realitate? Cine a fost, de fapt, acest gigant, fondator al unui popor si al unei religii? Combinand regulile romanesti cu o documentare minutioasa, Gerald Messadié utilizeaza toate datele istorice care ii permit sa reconstituie in mod plauzibil personajul si mediul in care a trait.
Astfel, el stabileste ca Moise s-a nascut in timpul domniei faraonului Seti I, in secolul al XIV-lea i.e.n., si ca a fost nepotul celebrului Ramses al II-lea. Reconstituind tineretea lui Moise, Messadié zugraveste fara complezenta societatea faraonica, vulnerabilitatea ei, coruptia, conflictele si cinismul impotriva caruia Moise se va razvrati. El recreeaza, de asemenea, cadrul fizic, social si spiritual pe care Moise il descopera dincolo de Marea Rosie.
Bogat in caractere si aventuri, scris intr-un ritm alert, dar nu obositor, emotionant fara emfaza, precis fara expuneri didactice, acest roman este completat de un bogat aparat critic care raspunde intrebarilor pe care si le pune lectorul fara formatie biblica sau istorica.

Autor al tetralogiei de mare succes L Homme qui devient Dieu (Omul care devine Dumnezeu), Gerald Messadié este un romancier prolific si spectaculos, animat de o curiozitate nepotolita in ceea ce priveste lumea si culturile ei. Timp de un sfert de secol, el a fost redactorul sef al revistei Sciences & Vie, de unde eruditia sa si gustul pentru ancheta istorica.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1071 sec