Moştenirea Eszterei
15,20 lei
19,00 lei (-20%)

Moştenirea Eszterei

Moştenirea Eszterei
-20%
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 128
Preț: 15,20 lei
19,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Moştenirea Eszterei

În tradiţia austriecilor Stefan Zweig, Arthur Schnitzler şi Joseph Roth, Sándor Márai îşi întoarce privirile spre lumea crepuscularã a unui Imperiu Austro-Ungar de un farmec desuet, în care rescrie o poveste de dragoste pierdutã printre scrisori dispãrute, moşteniri disputate şi inele rãtãcite.
Într-o casã în ruinã, însingurata Eszter îşi confruntã dupã douãzeci de ani pasiunea tinereţii, pe seducãtorul, fascinantul şi veşnic impostorul Lajos. Declaraţie târzie de iubire? O nouã tentativã de escrocherie? Justificãri pentru ocazii irosite? Întâlnirea dintre cei doi este în final un elogiu adus fatalitãţii, ambiguitãţii şi relativitãţii sentimentelor umane. O lucrare despre disperare şi tãcere, despre vise, trãdãri şi abandon, pe care scriitorul maghiar o cizeleazã cu minuţie de bijutier, insuflându-i parfumul nostalgiei şi al efemeritãţii — inconfundabila marcã „Márai“.

În 2000, romanul Moştenirea Eszterei a fost proclamat cartea anului în Italia şi Germania.

„Literatura secolului XX — pe care o credeam stinsã şi îngropatã — a primit darul postum al unui nou maestru pe care îl vom alãtura în viitor lui Joseph Roth, Stefan Zweig, Robert Musil, şi chiar şi altor semizei pierduţi, Thomas Mann şi Franz Kafka. Numele sãu este Sándor Márai.“
Die Zeit

Prozator, poet şi dramaturg, Sándor Márai (1900–1989) s-a nãscut la Kassa, în Imperiul Austro-Ungar (astãzi Košice, în Slovacia). Scriitor cosmopolit, personaj sclipitor, Márai a cunoscut încã de la publicarea primelor sale romane un succes extraordinar, devenind una dintre vocile marcante ale literaturii maghiare în anii 1930. A lucrat iniţial ca editor la Budapesta, iar în 1919 s-a mutat la Berlin, şi apoi la Frankfurt, dedicându-se jurnalismului. În 1945 a devenit membru al Academiei Ungare de ªtiinţe. A pãrãsit Ungaria în 1948 ca protest împotriva ocupaţiei sovietice şi a interzis publicarea scrierilor sale sub regimul comunist. Dupã o viaţã de peregrinãri prin Elveţia, Italia, Franţa, Austria, s-a stabilit în Statele Unite, la San Diego, unde, la vârsta de 89 de ani, istovit de un exil fãrã speranţã, şi-a pus capãt zilelor. A lãsat în urma sa o operã vastã, cuprinzând romane, volume de eseuri, jurnale, memorii, versuri şi piese de teatru.
„Redescoperit“ recent şi tradus în toate limbile de circulaţie, Márai este astãzi recunoscut ca unul dintre marii scriitori ai Europei şi, incontestabil, parte a canonului literar al secolului XX. În anul 1990, i s-a acordat postum premiul Kossuth.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1690 sec