Mostenirea Matildei Turpin (Alvaro Pombo)

Mostenirea Matildei Turpin (Alvaro Pombo)
-5%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Romane
Preț: 28,41 lei
29,90 lei (-4,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

O casa eleganta pe o stanca in nordul Spaniei este peisajul care deschide si apoi incheie romanul lui Alvaro Pombo. Ascultam povestea Matildei Turpin: o femeie care, dupa 13 ani petrecuti ca sotie si mama a trei copii, se imbarca intr-o cariera spectaculoasa in lumea finantelor la nivel inalt, in Londra. Dar povestea e spusa in absenta personajului principal: Matilda moare la 56 de ani, lasand in urma o familie si doi servitori care incearca sa isi rearanjeze viata in lipsa ei. Care este adevarata mostenire a Matildei Turpin? Ce s-a pierdut odata cu disparitia ei? Si ce se va intampla mai departe in acest roman polifonic, al reflectiei si al singuratatii, al gandurilor de razbunare din sanul unei familii in care fiecare se considera nedreptatit?


Alvaro Pombo este una dintre vocile inconfundabile ale literaturii spaniole contemporane. Romanele sale au fost distinse cu premii precum Herralde de Novela (1983), Premiul criticilor din Spania (1990), Fastenrath (1999), Planeta (2006) sau, cel mai recent, Nadal (2012).
Licentiat in litere si filosofie la Universitatea Complutense din Madrid, Alvaro Pombo si-a continuat studiile la Birkbeck College, in Londra, unde a si locuit intre 1966 si 1977, iar din 1973 a inceput sa publice, debutand cu un volum de poezii intitulat Protocolos. Intors in Spania, in 2004 a fost primit in Academia Regala Spaniola. A avut o scurta incursiune in politica, candidand pentru un mandat de senator din partea partidului UPD (Unión Progreso y Democracia), fara a-l obtine, insa.

Romanul Mostenirea Matildei Turpin i-a adus in 2006 premiul Planeta, unul dintre cele mai importante premii literare din Spania si al doilea din lume dupa Nobel ca valoare financiara.


Un roman demn intr-adevar de premiul Planeta. Aplecati-va asupra lui cu atentie. E un roman care cere rabdare si efort, dar dezvaluie in schimb o formula inteligenta de concepere a lumii noastre, o formula valabila azi si acum, dar si– probabil– pentru totdeauna.

Juan Antonio González FuentesAnul aparitiei: 2012
Format: 13x20
Nr. pagini: 400
Vezi și alte cărți: Femeie, Londra, Spania

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

18,32 lei
22,90 lei (-20%)
Created in 0.1131 sec