Mr Gwyn (Alessandro Barrico)
20,50 lei
25,00 lei (-18%)

Mr Gwyn (Alessandro Barrico)

Mr Gwyn (Alessandro Barrico)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Romane
Preț: 20,50 lei
25,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In Mr Gwyn, aparut in Italia in 2011, Alessandro Baricco este acelasi romancier stralucit care ne pune la incercare capacitatea de a privi lumea dincolo de invelisul ei cotidian. Cu pas sigur si decis, el intra in simetriile secrete ale misteriosului sau personaj, urmarind cu virtuozitate exemplara cararile pe care acesta le strabate, iar rezultatul este o bijuterie literara.

Nimic din„arsenalul" care l-a facut celebru nu lipseste in acest al optulea roman al lui Baricco: nici corespondentele poetice, nici detaliile subtile si nici personajele stranii. Acum insa, sub chipul enigmaticului scriitor londonez Jasper Gwyn, el pare sa se puna in ecuatie pe sine insusi. Marturie pentru aceasta supozitie sta trimiterea strecurata in finalul cartii la un microroman atribuit unui autor indian inexistent: De trei ori in zori. Volumul cu acest titlu a aparut in Italia la un an dupa Mr Gwyn, sub semnatura adevaratului sau autor, Alessandro Baricco, si urmeaza sa fie publicat in romaneste in colectia de fata.

Jasper Gwyn, scriitor londonez de succes, autor de romane cu mare cautare la public, hotaraste intr-o buna zi ca nu mai vrea sa scrie si, in pofida protestelor agentului sau literar, anunta ca pune capat frumoasei sale cariere. Cum insa inactivitatea in voia careia se lasa e cat pe ce sa-l coste sanatatea, iar ceea ce stie cel mai bine sa faca este totusi sa scrie, el isi propune sa traiasca din meseria de copist. Un copist aparte, caci nu copiaza texte, ci oameni, cu alte cuvinte face la comanda portrete scrise, ca un pictor care deseneaza pe bani chipul unui trecator, la colt de strada. Isi amenajeaza, asadar, cu infinita grija un atelier intr-un cartier al Londrei si se lasa absorbit de aventura intelegerii sufletului omenesc, fiindca pentru el a scrie portretul cuiva este, asa cum spune,„un fel de a-l aduce acasa", de a-l face sa se regaseasca. Numai ca dupa zece portrete si un scandal de presa, dispare, nu fara a lasa totusi in urma mai multe semne care contureaza o enigma fara raspuns: cine este in fond personajul acesta purtator a nenumarate chipuri rasfrante in jocul de oglinzi al romanului?An aparitie: 2014
Editie: I
Pagini: 132
Format: 13x20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

18,86 lei
23,00 lei (-18%)
Created in 0.1088 sec