Murasaki Shikibu, Povestea lui Genji

Murasaki Shikibu, Povestea lui Genji
-18%
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 952
Categoria: Romane
Preț: 143,50 lei
175,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„O capodopera a literaturii universale.”

(Yasunari Kawabata)

Volumul este insotit de ilustratii de o rara calitate, in forma de evantaie rotunde, reprezentind momente din viata lui Genji si scene de la curtea imperiala in Epoca Heian.

Publicarea acestei carti a fost sprijinita de The Japan Foundation.

„Precum in proza unui Joyce ori a unui Nabokov, stilul Povestii lui Genji abunda in aluzii literare, simboluri si imagini. Romanul lui Murasaki Shikibu e o tragicomedie de moravuri, scrisa de o vaduva cu minte stralucita, care cunostea neastimparul inimii la fel de bine precum tainele vietii la Curtea Imperiala.” (The Washington Post)

„Murasaki Shikibu urmareste intrigile erotice, urzelile de la Curte, casatoriile politice, virtejul de usuratati si linguseli din jurul ei cu privirea atenta, uneori ironica, a unei Jane Austen.” (The New Yorker)

Murasaki Shikibu (aprox. 973/977-1016) s-a nascut in Heian-Kyō, la acea vreme capitala Japoniei, intr-o familie aristocratica ce domina scena politica a Epocii Heian – Clanul Fujiwara. Mare erudit, tatal ei a avut grija sa primeasca o educatie aleasa, cultivindu-i interesul pentru literatura si talentul de scriitoare. Ramasa vaduva inca de tinara, a primit sa devina doamna de onoare a Imparatesei Shōshi, dedicindu-si scrisului orice clipa de ragaz. In aceasta perioada a tinut un jurnal intim (Murasaki Shikibu Nikki), in care a povestit intimplari din viata de zi cu zi de la Curte, si a compus poeme waka de o sensibilitate si o delicatete tulburatoare.

Tot atunci a scris si Povestea lui Genji (Genji Monogatari), o cronica de o complexitate si o profunzime uluitoare a tot ce reprezinta viata la Curtea Imperiala in Epoca Heian. Scrisa cu secole inainte de Shakespeare si Chaucer, Povestea lui Genji marcheaza nasterea romanului japonez si, dupa mai bine de un mileniu, continua sa uimeasca cititorii din intreaga lume.

Traducere din limba japoneza, note, glosar si legendele ilustratiilor de Angela Hondru
Editie cu ilustratii color, cartonata


Nr. de pagini: 952
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3895 sec