Muzica? nimic mai simplu!
16,38 lei
19,27 lei (-15%)

Muzica? nimic mai simplu!

Muzica? nimic mai simplu!
-15%
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 16,38 lei
19,27 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul Muzica? Nimic mai simplu! semnat de Grigore Constantinescu propune un periplu in lumea Muzicii, anuland bariere de timp sau spatiu. Intentia este ca pe acest drum sa porneasca cat mai multi iubitori ai artei sunetelor, intelegerea monumentelor admirate fiind inlesnita de explicatiile unui ghid inspirat. Grigore Constantinescu are talentul rar de a transpune in cuvinte esentele muzicii. O face dezinvolt, cu naturalete. Pare ca nimic nu este complicat (de aici si titlul potrivit al volumului), ca, odata acceptata propunerea lecturii, un intreg univers inefabil isi dezvaluie secretele.
Parcurgandu-l, orizontul cultural se largeste fara efort: perspectiva generoasa il pune in contact pe cititor cu un numar mare de capodopere, cu personalitati creatoare uriase, cu interesante si neasteptate conexiuni intre diferitele tipuri de limbaj artistic. Prin muzica, o demonstreaza cartea, putem deschide perspectiva intelegerii atat a propiei sensibilitati, cat si a lumii intregi.
Utilitatea volumului este evidenta. Intr-un fel nonconformist, indeplineste eficient dezideratul infaptuirii educatiei muzicale. Tonul just, atitudinea degajata permit asimilarea unei cantitati impresionante de informatie. In aceeasi masura, eseurile, inchegate de sine statator, au coerenta unui plan superior ce problematizeaza categorii, forme, genuri specifice, fiind modele de scriere muzicologica de cea mai elevata spiritualitate.
Muzica? Nimic mai simplu! Pe cat de adevarat la prima vedere, pe atat de greu de demonstrat. Grigore Constantinescu este printre putinii care, in pagini revelatoare, poate rezolva tensiunea unui paradox.Numar pagini: 176
Anul aparitiei: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

18,83 lei
22,15 lei (-14,99%)
Created in 0.0953 sec