Nadia Anghelescu, Noi si Orientul arab

Nadia Anghelescu, Noi si Orientul arab
-18%
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 336
Categoria: Tratat
Preț: 27,02 lei
32,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

De-a lungul istoriei, arabii au avut o contributie esentiala la dezvoltarea stiintei si culturii mondiale. Volumul Nadiei Anghelescu ofera o panorama asupra acestei civilizatii care la un moment dat se intindea din Spania si Africa de Nord pina in Egipt, Siria si vechea Mesopotamie.
 
Studiile referitoare la identitatea, limba si literatura arabe se impletesc cu cele care trateaza rolul orientalisticii in cunoasterea Orientului arab, stereotipurile privind islamul si lumea araba, dialogul dintre Orient si Occident, islamul si crestinismul. Intr-un moment in care, atit in Est, cit si in Vest, multi se lasa prada resentimentelor, e bine sa nu uitam, ne indeamna autoarea,„ce au adus arabii civilizatiei universale, ce au putut sa construiasca: nu numai cetati, ci si o mare cultura, o mare literatura”.
 
Din cuprins:
La originile identitatii arabe• Orientalistica, pentru si contra• Orientalistii, denigratori ai Orientului?• Netraductibil si netradus in traducerile din limba araba• Incursiuni in literatura araba: teme si figuri• Despre iubire, in Spania cucerita de arabi• Iubirea in metafore arabe

Nr. de pagini: 336
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2225 sec