Neagu -Tratat de procedura penala. Partea generala

Neagu -Tratat de procedura penala. Partea generala
-10%
Preț: 90,00 lei
100,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2009
Pagini: 700
Categoria: Procedura

DESCRIERE

Tratat de procedura penala. Partea generala - Ion Neagu.

Prezentare - Neagu -Tratat de procedura penala. Partea generala.

Rezultat al unei impresionante documentari (aproximativ 800 de solutii jurisprudentiale invocate si peste 200 de acte normative interne si internationale continand prevederi conexe desfasurarii procesului penal in Romania), Tratatul de procedura penala. Partea generala este destinat studentilor facultatilor de drept in vederea pregatirii examenelor de promovare si de licenta, candidatilor la admiterea in Institutul National al Magistraturii, candidatilor la admiterea in profesia de avocat precum si acelora care intentioneaza sa candideze pentru admiterea in alte profesii juridice. De asemenea, lucrarea este, in egala masura, destinata practicienilor dreptului, cu referire concreta la organele judiciare penale (instante de judecata, procurori, organe de cercetare ale politiei judiciare, alte organe de cercetare penala) si la avocati.

In elaborarea lucrarii a fost folosit materialul legislativ, jurisprudential si documentar existent la data de 10 octombrie 2008. Astfel, au fost avute in vedere dispozitiile Legii nr. 79 din 26 martie 2007, ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31 din 19 martie 2008 si ale Legii nr. 57 din 19 martie 2008.

Nu au fost utilizate prevederi ale Proiectului nr. 824/2006 privind Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2006, aprobat de Camera Deputatilor la 8 octombrie 2008 si depus la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constitutionalitatii la 13 octombrie 2008 (la 17 octombrie 2008 fiind inregistrata la Camera Deputatilor o prima sesizare de neconstitutionalitate), intrucat importanta unui asemenea lucrari stiintifice, aflata in raport direct de proportionalitate cu importanta sociala a procesului penal, conduce la luarea in considerare de catre autor doar a actelor normative in vigoare.

De asemenea, a fost avuta in vedere jurisprudenta Înaltei Curti de Casatie si Justitie si a Curtii Constitutionale la zi.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.