Netocratia. Noua elita a puterii si viata dupa capitalism

Netocratia. Noua elita a puterii si viata dupa capitalism
-10%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Internet
Preț: 44,10 lei
49,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Netocratia. Noua elita a puterii si viata dupa capitalism de Alexander Bard. Internetul a fost proclamat drept un fenomen absolut descentralizat, situat dincolo de controlul indivizilor, corporatiilor sau guvernelor.

In Netocratia, Bard si Söderqvist afirma ca societatea transparenta si non-ierarhizata visata de pionierii internetului e unul dintre cele mai mari mituri ale erei informatiei.

Societatea viitorului va fi ierarhizata. Nu in functie de avere si performanta, ci in functie de capacitatea de a controla noile mijloace interactive de comunicare. Restul oamenilor vor ingrosa randurile noului proletariat consumerist: consumtariatul.

Netocratia propune o viziune. Autorii nu sunt nici pentru, nici impotriva schimbarilor pe care le anunta. Ei pur si simplu privesc atent lumea din jur, aflata in plina revolutie digitala, si ii fac portretul-robot.

Netocratia este un eseu complex cu o premisa simpla: daca vrem sa nu fim luati pe nepregatite de viitor, trebuie sa ne cunoastem prezentul si trecutul.

Prima editie a cartii Netocratia (2000) a ajuns direct pe lista bestsellerurilor non-fiction din Suedia. Trei ani mai tarziu era publicata in engleza si incepea sa faca ocolul lumii, fiind tradusa in cincisprezece limbi.

NETOCRATIE, NETOCRATII, S.F. FORMA DE ORGANIZARE SI DE CONDUCERE A UNEI SOCIETATI, IN CARE CEI CARE CONTROLEAZA RETELELE INTERACTIVE DETIN PUTEREA; NOUA ELITA A EREI INFORMATIONALISTE.

O explorare mai amanuntita decat oricare alta din sfera analizelor revolutiei informationale, Netocratia face parte din bibliografia obligatorie. Netocratia este abecedarul acestei revolutii.
Kjell A. Nordström si Jonas Ridderstråle, autorii cartii Funky Business

O noua clasa dominanta a intrat in scena: netocratia. Si, cum vechiul aparat capitalist de productie a devenit, in consecinta, redundant, va exista si o noua subclasa; in locul vechiului proletariat, se dezvolta nou-aparutul consumtariat. Impunerea interactivitatii digitale ca mijloc dominant de comunicare reprezinta o schimbare de paradigma comparabila cu momentul cand burghezia a preluat controlul de la aristocratia feudala, odata cu patrunderea industrialismului.
Alexander Bard si Jan Söderqvist

El a vazut viitorul. Enciclopedist talentat, Bard e ori genial, ori nebun. Voi hotarati.Editia I 2010
14.5 x 20.5 cm
256 pagini

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1788 sec