Neurotriburi. Istoria uitata a autismului de Steve Silberman

Neurotriburi. Istoria uitata a autismului de Steve Silberman
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 464
Categoria: Familie
Preț: 62,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Carte castigatoare a premiului Samuel Johnson pentru non-fictiune din 2015. Pe urmele lui Oliver Sacks, Silberman adopta un stil de povestire aproape romanesc, care capata pe alocuri accentele unui roman politienesc (de pilda, in felul in care descifreaza cursa in care s-a avantat Leo Kanner pentru a ramane in posteritate ca parintele autismului, in detrimentul lui Hans Asperger). O lectura captivanta.

Autismul are o istorie fascinanta, in care se amesteca experimentele indraznete, pasiunile solitare si impostura. Figuri ilustre ale omenirii, ca fizicianul Henry Cavendish din secolul XVIII sau Paul Dirac din secolul XX, se regasesc in aceasta istorie alaturi de figuri mai putin cunoscute, dar care sunt purtatoarele unor vieti pline de semnificatie. Steve Silberman strange toate aceste povesti personale si le pune in oglinda cu istoria „mare”, publica, cautand sensuri si legaturi mai putin obisnuite.

Sunt abordate teme fierbinti ale discutiilor contemporane legate de autism: este sau nu o epidemie? Joaca vaccinurile vreun rol in declansarea autismului? Cat de benefice sunt terapiile care isi propun evacuarea oricarui simptom autist? La urma urmei, autismul este o dizabilitate sau doar un alt fel de normalitate? Suntem cu totii o lume de neurotriburi?

Nr. de pagini: 464
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3300 sec