Nicolae Achimescu, Istoria si filosofia religiei la popoarele antice

Nicolae Achimescu, Istoria si filosofia religiei la popoarele antice
Anul publicării: 2008
Categoria: Religie
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„De-a lungul timpului, in mod artificial, au fost create tot felul de conflicte intre religie si filozofie etc. Sa ne gindim la religie si cunoastere! Religia inseamna tocmai cunoastere, dar nu o cunoastere abstracta, supusa exclusiv ratiunii, ci o cunoastere tainica, experimentala, directa, intuitiva, pentru ca ea, uneste, ci nu doar distinge, diferentiaza, asa cum o face experimentul stiintific. Religie sau filozofie? Si una si alta! Pentru ca orice religie presupune, direct sau indirect, o filozofie, o filozofie si o intelepciune a vietii, dupa cum orice filozofie presupune o anumita religie, indiferent de conotatiile ei. Inclusiv filozofia implica divinul prin faptul ca incearca sa-l ignore. Nu poate face abstractie de el”.
(Nicolae Achimescu)

Lucrarea de fata nu se vrea decat o prezentare si, in parte, evaluare generala, poate prea generala, a ceea ce atat de sugestiv spunea Cicero:„Ceea ce este admis de catre toti, nu poate sa fie fals, pentru ca trebuie sa-si aiba radacina in inasi fiinta omului”.

Ea se adreseaza, in egala masura, tuturor acelora care sunt pasionati de istoria si mostenirea religioasa a lumii antice, dar mai ales studentilor Facultatii de Teologie si Filosofie, unde Istoria si filosofia religiilor este integrata in randul disciplinelor din planul de invatamant.

Nr. de pagini: 594
Anul aparitiei: 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1530 sec