Nicolae IORGA, Istoria Romanilor. Volumul VIII. Revolutionarii

Nicolae IORGA, Istoria Romanilor. Volumul VIII. Revolutionarii
-20%
Anul publicării: 2015
Pagini: 336
Categoria: Tratat
Preț: 37,60 lei
47,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Republicarea monumentalei sinteze asupra istoriei romanilor a marelui savant si patriot Nicolae Iorga, la jumatate de secol de la prima sa editare, este menita sa inlesneasca specialistilor si publicului larg, dornic sa desluseasca tainele trecutului, cunoasterea si aprofundarea unei lucrari fundamentale a istoriografiei nationale, din ce in ce mai greu de procurat odata cu scurgerea anilor.
 
Din uriasa productie stiintifica dedicata istoriei romanesti, lucrarea in discutie este cea mai intinsa, reprezentand totodata ultima sinteza elaborata de eminentul polihistor care infatiseaza devenirea poporului roman din cele mai vechi timpuri, pana spre sfarsitul perioadei interbelice, motiv suplimentar pentru a suscita o atentie particulara.

„Sub deviza Cultura noastra, Istoria Noastra, s-ar putea inscrie volumul al VIII-lea din sinteza lui Nicolae Iorga privitoare la istoria romanilor. Refuzand de la inceput apelativul rigid de epoca fanariota pentru rastimpul dintre domeniile pamantene ale lui Stefan Cantacuzino/Dimitrie Cantemir si respectiv Grigore Ghica/Ionita Sandu Sturdza, el considera ca elementul determinant e dat de creatia culturala polivalenta, in masura sa schimbe cursul evenimentelor, nu de identitatea etnica a capului statului. In aceasta acceptie fanariotii nu fac decat sa se inscrie, la randu-le, intr-un curent, sa urmeze dinamica istorica proprie acestui colt de continent”.

Nr. de pagini: 336
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1729 sec