Nicolae Popa, Teoria generala a dreptului - Editia a V-a

Nicolae Popa, Teoria generala a dreptului - Editia a V-a
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: General
Preț: 43,92 lei
54,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Teoria generala a dreptului - Editia a V-a. Pentru a da raspuns preocuparilor specifice ambitiei de pregatire pentru o specialitate atat de profund umana, cum este cea juridica, stiinta teoria generala a dreptului propune cateva instrumente de lucru fundamentale. Acestea sunt: conceptele, categoriile, principiile si notiunile esentiale in baza carora dreptul poate fi gandit si explicat.

Cu increderea in faptul ca tinerii studenti inteleg ca per aspera ad astra, ca studiul dreptului presupune metoda, sistem si sagacitate, ne exprimam speranta ca acest curs va putea insemna un inceput de drum, in urcusul greu al invatarii profesiei juridice si va sta la baza formarii lor, in asa fel incat sa faca din exercitarea acesteia o splendida lectie de viata si adevar.

Despre editia 5

Necesitatea unei noi editii a cursului de Teoria generala a dreptului a fost impusa de evolutia legislatiei in domeniile fundamentale de reglementare (drept civil, drept penal) si de acumularile doctrinare, proces care ofera chiar imaginea unei adevarate explozii informationale.
Totodata, urmare aparitiei noilor coduri de drept civil si procedura civila si drept penal si de procedura penala, s-a impus restructurarea si completarea capitolului privind raspunderea juridica.

Recomandare

Pentru completarea cunostintelor, studentii sunt invitati sa studieze si Caietul de seminar, editia 2– instrumentul principal de pregatire a seminarelor si, prin aceasta, asigurarea succesului la examen.

Din cuprins

-locul teoriei generale a dreptului in sistemul stiintei dreptului
-metodele cercetarii stiintifice a fenomenului juridic
-principiile, functiile si izvoarele dreptului
-norma juridica: notiune, structura, clasificare, actiune
-tehnica elaborarii actelor normative
-interpretarea normelor juridice: metoda gramaticala, sistematica, istorica, logica, analogia
-raportul juridic

Nr. de pagini : 256
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1679 sec