Nicolae Steinhardt, Eseu romantat asupra neizbinzii

Nicolae Steinhardt, Eseu romantat asupra neizbinzii
Preț: 29,43 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2004
Categoria: Tratat

DESCRIERE

N. Steinhardt se dovedeste a fi, si aici, un scriitor care sta pe ganduri si cugeta adanc, uneori cu haz, alteori cu sarcasm, la necazul, izbanda si neizbinda vietii si a lumii. Carti si autori dragi lui se gasesc in observatii livresti, patriarhali si citadine, demne de Mateiu I. Caragiale sau Ionel Teodoreanu.

Paradoxal, ratarea, neizbanda, proclamata de N. Steinhardt si personajele sale, se complace in final intr-o izbanda oarecum camuflata.
(Ioan Pintea)

Între manuscriseleîncredintate mie de N. Steinhardt gasesc aceste pagini care, sub un titlu nuantat romantic Seara, rogu-ma, cu noaptea– eseu romantat asupra neizbînzii, contin note, fragmente, file dintr-un pseudo-jurnal, dintr-un fals jurnal (în sensul„falsului jurnal” de vînatoare al lui Al Odobescu.
Personajele reale sau inventate, lecturi felurite, amintiri dulcege, gen„Cismigiu et Comp.” si meditatii cu iz cioranian, judecati asupra vietiiîn stil grav, clasic ori strengaresc („în genul tinerilor”) iata cîteva puncte de la care se poateîncepe lectura acestei carti. Scrisîn anii de tinerete,înainte cu mult timp de convertirea lui N. Steinhardt la ortodoxie si aparitia„Jurnalului fericirii”, Eseul romantat asupra neizbînzii are,„secventional”, mult din stilul si problematica care l-au consacratîn ultima vreme pe autor. (Ioan Pintea)

Nr. de pagini: 100
Anul aparitiei: 2004

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.