Noul Cod penal. Comentat prin raportare la Codul penal anterior

Noul Cod penal. Comentat prin raportare la Codul penal anterior
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: General
Preț: 100,00 lei
125,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Comentariile noului Cod penal raportat la Codul penal anterior explica elementele de diferentiere dintre noua lege penala si legea penala anterioara, precum si consecintele practice ale acestora, examineaza in mod detaliat institutiile noi, anticipeaza problemele de drept care ar putea fi ridicate in practica si prezinta opinia argumentata a autoarelor cu privire la rezolvarea lor.

In cadrul comentariilor privitoare la Partea generala a noului Cod penal, se pune accentul asupra institutiilor noi - sistemul zilelor-amenda, renuntarea la aplicarea pedepsei si amanarea aplicarii pedepsei. In acelasi timp, este abordata in mod detaliat institutia confiscarii extinse.

In cadrul comentariilor privitoare la Partea speciala a noului Cod penal, un spatiu amplu este rezervat infractiunilor contra persoanei, infractiunilor contra patrimoniului, precum si infractiunilor de coruptie si de serviciu.

Alaturi de elementele de diferentiere dintre noua si vechea lege penala, lucrarea include jurisprudenta Curtii Constitutionale si a Curtii Europene a Drepturilor Omului, relevanta, din perspectiva autoarelor, pentru aplicarea dispozitiilor noului Cod penal.


Autori: Adina Vlasceanu, Alina Barbu
Data aparitiei:    31 Martie 2014
Nr. pagini: 1008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1303 sec