O teologie a consilierii crestine. Mai mult decat rascumparare (E. Jay Adams)

O teologie a consilierii crestine. Mai mult decat rascumparare (E. Jay Adams)
Anul publicării: 2008
Categoria: Religie
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"Mai mult decat rascumpare" este o prima tentativa de conturare a unei teologii biblice a consilierii. Tocmai de aceea e, din nefericire, lipsita de echilibru intern si incompleta. Nimeni nu stie lucrul acesta mai bine decat mine. Insa de-a lungul anilor am nutrit convingerea ca, desi incomplete, materialele ce o contin ar trebui publicate cand li se va putea da o forma oarecum sistematica. Nu cunosc o cale mai buna de a testa ideile decat a-i ajuta pe aceia care lupta in linia intai a frontului si a-i chema pe pastori sa revina la lucrarea pe care stramosii lor au abandonat-o. Din aceste motive - ori cat ar fi ele de insuficiente - am publicat aceasta carte pe care acum o tii in mana.

In"Mai mult decat rascumparare" as fi putut sa aloc spatiu pentru reformularea acelor pozitii doctrinare care sunt prezentate clar in alte parti de catre teologii reformati; as fi putut sa comentez pe marginea numeroaselor aspecte ce tin de diversele doctrine ce sunt evidente pentru toata lumea. Dar acest lucru ar fi fost prea putin util si ar fi facut cartea mai greoaie. Daca as fi scris, de exemplu, ca Dumnezeu trebuie sa fie omniscient ca sa cunoasca toate aspectele unei situatii pentru a putea raspunde la rugaciune, ca trebuie sa fie omniprezent pentru a asculta toate rugaciunile rostite in tot timpul si in tot locul, ca trebuie sa fie omnipotent pentru a putea raspunde in orice imprejurare asa cum doreste si ca este nevoie de un Dumnezeu care intruneste toate aceste atribute pentru a-si indeplini scopurile Lui universale prin fiecare element particular din univers aflat in relatie cu toate celelalte elemente particulare din trecut, din viitor si din prezent, as fi facut o afirmatie redundanta: faptele sunt prea evidente pentru a mai face efortul de a le dezvolta. Asa ca nu le-am dezvoltat. Tot astfel, multe implicatii doctrinare pentru consiliere, prea evidente pentru a fi mentionate sau comentate pe larg, au fost fie omise, fie mentionate in fuga.

Precizez lucrul acesta fiindca nu am inclus in cadrul sectiunilor doctrinare acele aspecte care se regasesc de obicei intr-un volum de teologie sistematica. Rezultatul ar putea parea, prin urmare, oarecum eclectic, dar daca intelegi ce am facut, sper ca iti voi usura teama fata de ce vei intalni in continuare pe paginile acestei carti si vei aprecia faptul ca iti recunosc capacitatea de a putea deduce singur lucrurile mai evidente.

Cartea poate fi citita in folos propriu sau ca manual scolar. Nevoia unui asemenea manual s-a facut simtita de ceva vreme. Numai timpul va arata daca, in providenta Lui, Dumnezeu va gasi cu cale sa foloseasca lucrarea aceasta pentru a implini nevoia existenta. Speranta mea este ca o va face.

JAY ADAMS


Nr. de pagini : 350
Anul aparitiei : 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1060 sec