O viata descifrata. Genomul meu: viata mea

O viata descifrata. Genomul meu: viata mea
-20%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 28,00 lei
35,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

    Dintre toate realizarile stiintifice extraordinare ale secolului trecut, probabil ca niciuna nu poate egala descifrarea codului genetic uman, atat cat priveste tehnica folosita, cat si datorita implicatiilor asupra viitorului nostru. Aceasta incredibila reusita a conturat un peisaj din care vom intelege cele mai complexe activitati ale speciei noastre si particularitatile codului genetic individual, dar a creat si perspectiva de a se ajunge la abordari inedite in medicina si farmacologie, ce vor marca o noua etapa in dezvoltarea umana, una in care ereditatea biologica nu mai inseamna neaparat destin.

    O viata descifrata este povestea unei aventuri stiintifice unice in istorie, spusa de omul care, printr-o combinatie de viziune, tenacitate, ingeniozitate si discernamant, a contestat cunostintele conventionale in dezvaluirea codului genetic uman.

    Craig Venter nu a fost un elev remarcabil, a manifestat un interes redus pentru activitatile scolare, ba chiar a fost prea putin motivat sa-si termine studiile. Curiozitatea lui pentru stiinta si medicina a aparut dupa ce a fost trimis, ca medic in Marina Statelor Unite, in Vietnam. A urmat un salt evolutiv in educatia sa si s-a transformat rapid intr-un om de stiinta extrem de receptiv si talentat. A inventat tehnici de descoperire rapida a genelor, iar la propriul sau institut de cercetare, in 1995, a secventiat primul genom al unei specii vii din istorie, bacteria Haemophilus influenzae.

    J. Craig Venter este unul dintre cei mai importanti cercetatori ai secolului XXI. Un deschizator de drumuri in lumea cercetarii genomului, este recunoscut pentru contributia sa vizionara in acest domeniu. In februarie 2001, Venter a publicat structura completa a genomului uman. Este fondatorul si presedintele Institutului J. Craig Venter. A fost inclus in topul celor mai influenti 100 de oameni din lume al revistei Time din 2007 si 2008. Printre multe alte premii si distinctii, a primit in 2008 Premiul Kistler,  Premiul ENI si Medalia Nationala pentru Stiinta. Locuieste langa Washington, D.C.
Numar pagini:480
Anul aparitiei:2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1260 sec