Obligaţiile comerciale. Studiu de doctrină şi jurisprudenţă

Obligaţiile comerciale. Studiu de doctrină şi jurisprudenţă
-20%
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 384
Categoria: Comercial
Preț: 29,60 lei
37,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Obligaţiile comerciale. Studiu de doctrină şi jurisprudenţă - Nicolae Chera.

Dimensiunea vastă a temei, precum şi varietatea instituţiilor analizate, au constituit prilejul cercetării şi acumulării celor mai valoroase idei şi opinii exprimate în doctrina dreptului românesc şi în mod special în cea a dreptului comercial, la care se adaugă un studiu al jurisprudenţei cristalizate de-a lungul anilor, începând de la adoptarea Codului de comerţ de la 1887 şi până la momentul actual.

Specificul obligaţiilor comerciale a fost evidenţiat prin realizarea unei analize comparative între cele două categorii de obligaţii, respectiv între obligaţiile civile şi cele comerciale. Studiul se finalizează prin analiza detaliată a particularităţilor contractului de vânzare-cumpărare comercial şi ale contractului de mandat comercial, în cele mai actuale configuraţii ale lor, după ultimele modificări legislative. Structura lucrării, precum şi metoda după care au fost analizate instituţiile ce fac obiectul său, a urmat o logică firească, menită să răspundă în principal cerinţelor de ordin practic.

Lucrarea are la bază teza de doctorat a autorului, avocat şi lector univ. dr. la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „George Bariţiu”, Braşov, teză susţinută la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, sub coordonarea prof. univ. dr. Radu I. Motica.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1002 sec