Ochi de poenita ascunsa

Ochi de poenita ascunsa
-25%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Proza diversa
Preț: 18,68 lei
24,90 lei (-24,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Ochi de poenita ascunsa de Ene Fanica-Voinea. De la un capat la altul al povestirilor din acest volum razbate clocotul naturii in fascinanta ei dezlantuire, pe care omul de azi a uitat sa-l mai recepteze. Zidit intre betoane ori in carapacea masinilor, el nu mai stie decat sa iasa la“iarba verde” ori in viermuiala plajelor, cotropind totul cu fumul gratarelor, cu manele si gunoaie.
   

Folosind pretextul vanatorii, Fanica-Voinea Ene ii intinde– cu prezenta carte– o nada iscusita, pentru a-l determina sa depaseasca acest handicap si sa iubeasca natura in adevaratele ei profunzimi si frumuseti. Dotat cu un acut simt al observatiei, dar si cu multe cunostinte despre flora si fauna si chiar despre obiceiurile mai ciudate ale multor„personaje“ ce salasuiesc in padurile si raristile cutreierate, Fanica-Voinea Ene ne da amanunte senzationale despre„eroii“ sai.


Descrierea naturii in Ochi de poienita ascunsa este aproape picturala, autorul persistand cu meticulozitate in a reface cat mai fidel exceptionala diversitate, maretie si frumusete a peisajelor. Cu aceeasi staruinta este scoasa la lumina si actiunea devastatoare a omului asupra mediului: taierile de neoprit ale arborilor, poluarea, jafurile din spatiile cinegetice si deturnarea cadrului natural al animalelor si pasarilor.Numar pagini: 320
Anul aparitiei: 2010
Vezi și alte cărți: Ochi

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0990 sec