Ocrotirea si conservarea naturii in judetul OLT

Ocrotirea si conservarea naturii in judetul OLT
-15%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Biologie
Preț: 32,43 lei
38,15 lei (-14,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

INTRODUCERE.

De peste patru miliarde de ani fortele naturii au modelat planeta si echilibrul planetar. Dupa o evolutie indelungata a fost creata arhitectura vietii cu uimitoarea ei incarcatura de specii. Viata nu ar fi fost posibila daca nu ar fi existat apa din abundenta, soarele nu ar fi furnizat cantitatea necesara de lumina si de caldura, atmosfera nu ar fi avut compozitia potrivita de gaze si nu ar fi existat sol fertil.
Specia umana este o aparitie noua pe treapta evolutiei. Natura a constituit izvorul vietii sale inca de la aparitie si campul de exploatare care i-a oferit toate cele necesare traiului.
In tentativa sa de cucerire a planetei, omul a savarsit si multe erori. Expansiunea demografica si economica a modificat mereu natura si a exercitat presiuni asupra sistemelor ecologice. Taierea peste limite a padurilor, agricultura, pasunatul, dezvoltarea industriala si urbana, inmultirea mijloacelor de transport, introducerea in circuitele biogeo chimice naturale a numeroase substante chimice care depasesc capacitatea naturii de a le recicla etc. au schimbat infatisarea planetei si conditiile ecologice. Exploatarea resurselor naturale s-a facut nedurabil, excesiv si cu risipa pentru a satisface nevoile lacome ale societatii.
Practic, actiunea antropica asupra naturii a fost nelimitata, necontrolata si de o intensitate mereu crescanda. Ca urmare, s-au produs restrangerea si simplificarea genetica a naturii, declinul resurselor de hrana si apa, disparitia unor specii de plante si de animale, iminenta epuizare a resurselor neregenerabile etc. si au aparut fenomene de criza, care ameninta productia de oxigen, echilibrul ecologic global si chiar viitorul planetei.

Traim astazi intr-o lume tot mai agitata, mai avida de economie din ce in ce mai risipitoare, in care se produce mai mult decat se consuma. Globalizarea a generat o adevarata globalizare ecologica periculoasa pentru sanatatea naturii si a populatiei umane.

In aceasta realitate ingrijoratoare, ocrotirea si conservarea naturii constituie cheia de bolta a politicii tuturor statelor lumii, singura cale de reabilitare a echilibrului dintre om si natura.

Autori: Nicolae Ciobanu, Ion Croitorul, Ionut Tolos
Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 205 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Ocrotirea si conservarea naturii in judetul OLT

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1428 sec