Octavian Opris, Democratia prin incercari si erori

Octavian Opris, Democratia prin incercari si erori
-30%
Anul publicării: 2016
Pagini: 190
Categoria: Carti diverse
Preț: 16,17 lei
23,10 lei (-30%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

La fel ca la modestele fiinte, „incercarile si erorile” sunt prezente si la „homo sapiens”, dar efectele sunt mai grave, afectand, de multe ori, viata si habitatul celorlalti locuitori ai modestei noastre planete. Daca luam in considerare doar bilantul tragic al ultimelor razboaie mondiale, vom intelege mai bine ce inseamna„incercarile”– de dominatie, de orgoliu, avantaje economice, ideologice sau nebunie rasista – si„erorile” asupra conditiei umane si a destinului sau istoric. Democratia nu scapa de eterna experienta umana a „incercarilor si erorilor”.

Romania, dupa caderea comunismului, a pasit pe calea nou aleasa a politicii democratice, dar fara o traditie autentica, o cunoastere politica si o experienta dublata de o educatie si o practica veritabile. Si totusi, democratia trebuia instaurata, practicata, dezvoltata. Cum? Prin„incercari si erori”.

Altfel spus, printr-o metoda„empirica”, comuna oricarei actiuni virginale, pe care oamenii incearca sa o practice pentru binele lor. Vom incerca sa evocam aceasta noua si diversa activitate de reconstructie socio-politica a Romaniei; in care buna intentie, ignoranta, interesele, impostura, dorinta de putere si imbogatire au marcat marele spectacol al„Incercarii si Erorii” ca solutie improvizata a unei„revolutii” ce parea interminabila.

Nr. de pagini: 190
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.2125 sec