Omar cel orb de Daniela Zeca Buzura - Editie de buzunar, colectia Top 10

Omar cel orb de Daniela Zeca Buzura - Editie de buzunar, colectia Top 10
-18%
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 280
Categoria: Romane
Preț: 13,90 lei
16,95 lei (-17,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Omar cel orb a primit Premiul „Cea mai indragita carte a anului 2012” si a fost nominalizat la Premiile „Augustin Fratila”.

Ultimul roman al trilogiei orientale, din care mai fac parte Istoria romantata a unui safari si Demonii vintului, Omar cel orb ne poarta in lumea fascinanta a Iranului contemporan. O carte despre paradis si infern, iubire, credinta si moarte, prin care Daniela Zeca afirma raspicat ca, in mileniul al treilea, subiectele, dar si problemele lumii globale sint ale tuturor si nu le putem gasi o solutie decit impartasindu-le.


„Intr-o poveste de dragoste si destine imbucatite precum oglinzile persane, Daniela Zeca ne invita sa cunoastem prin ochii eroului sau Omar o tara orientala enigmatica si plina de contradictii, dar sa ne si recunoastem in povestea unui exil. Omar este povestitorul orb autoexilat din Iranul sofisticat al civilizatiilor si religiilor suprapuse intr-o tara est-europeana (Romania?) a instinctelor primare recent eliberate din chingile totalitarismului. Sensibila, fina observatoare si pe alocuri cruda, autoarea ne ofera descrierea unui alt Orient, necunoscut noua, intr-o carte ce nu poate fi lasata din mina.” (Alexandru Balasescu)

„Intr-o lume care se lasa tot mai mult colonizata emotional de cliseele occidentale, Daniela Zeca are curajul de a privi in directia opusa... Ea scrie un roman initiatic inspirat de un Orient caruia, dintr-o lenesa orbire, ii ignoram oglinzile vitale.” (Matei Visniec)

Nr. de pagini: 280
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1453 sec