Omraam Mikhael Aivanhov, De la om la Dumnezeu, sefiroti si ierarhii ingeresti (Colectia Izvor)

Omraam Mikhael Aivanhov, De la om la Dumnezeu, sefiroti si ierarhii ingeresti (Colectia Izvor)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Ezoteric
Preț: 16,68 lei
19,62 lei (-14,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

De la om la Dumnezeu, sefiroti si ierarhii ingeresti. "O imagine ne poate da, aproximativ, o idee despre Dumnezeu: aceea a electricitatii. Folosim electricitatea ca sa ne luminam incaperea, sa ne incalzim si sa punem in priza tot felul de aparate.

Dar cata grija trebuie sa avem pentru a nu provoca accidente! Un contact direct cu electricitatea poate deveni mortal; pentru a o aduce la noi si pentru a o folosi, trebuie sa o canalizam cu ajutorul transformatoarelor. La fel se intampla si cu Dumnezeu: Divinitatea este comparabila cu o electricitate pura care nu poate ajunge la noi decat prin intermediul transformatoarelor.


Aceste transformatoare sunt nenumaratele entitati luminoase care populeaza cerurile si pe care traditia le-a denumit ierarhii ingeresti. Prin intermediul lor noi primim viata divina si tot cu ajutorul lor reusim sa intram in contact cu Domnul." (Omraam Mikhael Aivanhov)


Cuprins:

I. De la om la Dumnezeu: notiunea de ierarhie ... 9
II. Prezentarea Arborelui Sefirotic ... 21
III. Ierarhiile ingeresti ... 39
IV. Numele Domnului ... 57
V. Sefirotii stalpului central ... 63
VI. Ain Sof Aur: nesfarsita lumina ... 71
VII. Materia universului: lumina ... 79
VIII."Cand Dumnezeu a trasat un cerc la suprafata abisului..." ... 87
IX. Imparatia lui Dumnezeu este asemenea unui graunte de mustar ... 99
X. Familia cosmica si misterul Sfintei Treimi ... 107
XI. Corpul lui Adam Kadmon ... 119
XII. Malkut, Iesod, Hot, Tiferet: Arhanghelii si anotimpurile ... 129
XIII. Arborele Sefirotic, simbol al sinarhiei ... 141
XIV. Iesod: temeliile vietii spirituale ... 149
XV. Binah: I. Legile destinului ... 167
          II. Taramul statorniciei ... 176
XVI. Hohmah: Cuvantul creator ... 181
XVII. Iesod, Tiferet, Kether: sublimarea fortei sexuale ... 189
XVIII. Rugaciunea lui Solomon ... 195


Acela care simte nevoia sa se apropie de Creator, sa patrunda in imensitatea sa, gaseste in religie cateva mijloace: rugaciunea, participarea la slujbele religioase, respectarea unor reguli. Este bine, dar nu este suficient. Pentru a ne apropia de Dumnezeu, nu este suficient sa traim cateva emotii mistice si sa respectam regulile, ci trebuie sa aprofundam un sistem de explicare a lumii.
   inca din tinerete mi-am dorit sa gasesc un asemenea sistem si am cautat in toate directiile. Am studiat ceea ce ne invata marile religii ale umanitatii si sistemul care mi s-a parut cel mai bun - cel mai vast si in acelasi timp cel mai precis - se afla in traditia iudaica, in Cabala, unde am gasit Arborele Sefirotic, Pomul Vietii. Eu nu vreau sa spun ca celelalte doctrine sunt rele sau false, nu, dar notiunile pe care acestea le prezinta raman risipite, ele nu dau o viziune atat de profunda, de structurata si de sintetica. Arborele Sefirotic este cu adevarat o sinteza a universului, el este pentru mine cheia ce permite descifrarea misterelor creatiei. El se prezinta ca o schema foarte simpla, dar continutul sau este inepuizabil. Si chiar multe episoade din Vechiul si Noul Testament nu pot fi interpretate decat in lumina Arborelui Sefirotic.
   Cabalistii impart universul in zece regiuni sau sefiroti care corespund primelor zece numere (cuvantul sefirot, la plural sefiroti, inseamna enumerare). Fiecare sefirot este identificat prin cinci nume: numele lui Dumnezeu, numele sefirotului, numele sefului ordinului ingeresc, numele ordinului ingeresc si, in sfarsit, numele unei planete.
   Este vorba deci despre cinci planuri distincte si veti intelege mai bine natura lor stiind ca putem stabili o corespondenta intre aceste diferite planuri si cele cinci principii din om care sunt: spiritul, sufletul, intelectul, inima si corpul fizic: Dumnezeu corespunde spiritului, sefirotul, sufletului, seful ordinului ingeresc corespunde intelectului, ordinul ingeresc, inimii, iar planeta corespunde corpului fizic.
   Fiecare sefirot este deci o regiune locuita de un ordin al spiritelor luminoase avand in frunte...


Anul aparitiei: 2014
Format 11x18cm
Nr. pagini: 204

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1298 sec