Omraam Mikhael Aivanhov, Iubirea mai mare decat credinta (Colectia Izvor)

Omraam Mikhael Aivanhov, Iubirea mai mare decat credinta (Colectia Izvor)
-10%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Religie
Preț: 17,01 lei
18,90 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"Din clipa in care va hotarati sa imbratisati o religie, o filosofie spiritualista, si sa ii aplicati principiile, va veti confrunta nu numai cu niste poveri interioare datorate eforturilor ce trebuie depuse, dar si cu unele piedici fata de ceilalti care nu inteleg neaparat schimbarile petrecute in voi.

Ei bine, sa stiti ca tocmai aceste dificultati, maniera in care le rezolvati, vor demonstra calitatea, autenticitatea credintei voastre. Nu trebuie sa va spuneti: "imi voi schimba complet viata si nu-mi pasa ce gandesc apropiatii mei, nu este treaba mea." Ba da, este problema voastra fiindca viata voastra spirituala va depinde de modalitatea in care ati rezolvat aceasta problema. Straduiti-va sa nu ii faceti pe ceilalti sa sufere si, desigur, nici sa nu ii parasiti. Amintiti-va ca iubirea este mereu mai mare decat credinta."


(Omraam Mikhael Aivanhov)


Cuprins:

I. Neincrederile omului modern... 7

II. Indoiala distrugatoare: unificare si bifurcare... 17

III. Indoiala salvatoare... 31

IV. "Credinta ta te-a mantuit"... 51

V. Sa-ti fie dat dupa cum ai apreciat... 67

VI. Numai faptele noastre ne marturisesc credinta... 89

VII. Pastrati-va credinta in bine... 105

VIII. "De nu veti fi precum pruncii..."... 131

IX. Iubirea mai mare decat credinta... 149

X. Cum sa ne bazam increderea in fiinte... 175

XI. "Sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu"... 191


Mai este ceva esential de adaugat. Vindecarea obtinuta prin niste mijloace fizice poate sa nu fie definitiva. De ce? Pentru ca tulburarile organismului nu sunt adesea decat materializarea unor tulburari psihice: niste ganduri si sentimente haotice, prost stapanite. Pentru a indrepta situatia si a ne regasi sanatatea, trebuie sa ajungem la cauza, adica sa corectam ceva in psihic. Dar si aici, inainte de a avea niste consecinte binefacatoare in planul fizic, trece un timp; de aceea, chiar daca efectele unei inteventii materiale nu sunt de durata, trebuie sa aveti o scapare, cel putin pentru a opri momentan ravagiile bolii. Pentru a combate un rau deja inscris in corpul fizic, avem nevoie de niste mijloace fizice, de la medicamente pana la chirurgie. Nu trebuie sa ne jucam cu sanatatea sub pretext ca suntem credinciosi si trebuie sa recunoastem ca in comportamentul lor fata de boala, materialistii dau dovada de mai mult bun simt decat spiritualistii.

   Materialistii au insa la randul niste progrese de facut intelegand ca remediile care sunt pe moment atat de eficiente, nu sunt adesea decat niste paleative. Este normal ca bolile fizice sa fie ingrijite prin mijloace fizice, dar asa cum v-am mai spus, deseori acest lucru nu este suficient. In masura in care boala are drept cauze anumite greseli pe care omul le-a comis in planul gandurilor si al sentimentelor, daca nu amelioreaza ceva acolo, boala poate reveni. Solutia este ca, in acelasi timp in care foloseste toate resursele medicinii, sa se concentreze sa redreseze in sine latura afectiva, mentala, pentru a elimina in final cauuzele raului. Sa ia medicamente, sa urmeze niste tratamente, dar sa insoteasca aceste tratamente de o lucrare a gandului, fiindca in cele din urma gandul atinge materia si participa la transformarea ei. Iata adevarata medicina! Luati medicamente, daca este cazul, dar adaugati si forta gandului vostru, forta credintei voastre, si ele vor deveni mai eficace.

   Trebuie sa cautati un echilibru intre material si spiritual pentru a obtine niste rezultate. Solutiile care vin din exterior sunt mereu insu-ficiente, si fiindca fiinta umana este inca incapabila sa-si stapaneasca lumea interioara pentru a dezvolta toate puterile gandului, ea trebuie sa le reuneasca pe cele doua: exteriorul si inferiorul. Medicii au si in acest caz ceva de invatat. Atunci cand un medic prescrie un medicament unui bolnav, ii explica oare ca starea de spirit in care il va lua contribuie la eficacitatea acestuia? Nu, el procedeaza ca si cum fiinta umana nu ar fi decat un corp, o materie asupra careia numai elementele materiale pot actiona, sau chiar mai rau, ca si cum ar fi o masina in care este suficient sa pui...


Anul aparitiei: 2011
Format 11x18 cm
Nr. pagini: 206

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1336 sec