Opere I. Integrala prozei scurte

Opere I. Integrala prozei scurte
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza Diversa
Preț: 35,22 lei
42,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Acum, ca negura anilor’50 s-a risipit, iar etichete precum«ab-surd»,«existentialist» si Dumnezeu mai stie ce au disparut de la sine, e din ce in ce mai limpede cit de mult este legata proza lui Beckett de cotidian, de lucrurile obisnuite. Realul straluceste, totul este imanenta, totul este acolo. In proza lui Beckett, momentul este rege.” (The Observer)
„In mintea majoritatii cititorilor, numele lui Beckett este legat de misteriosul Godot, care pina la urma ar putea sa vina sau nu— dar care, orice am spune, a creat starea de spirit a unei generatii. In proza sa, Beckett este artistul posedat de viziunea unei vieti neconsolate, lipsite de orice urma de demnitate sau de speranta mintuirii, in fata careia minciuna e inutila. Beckett da expresie acestei viziuni printr-o limba de o rara vigoare stilistica si subtilitate intelectuala: iata ce-l aduce in rindul celor mai mari prozatori ai secolului XX.” (J. M. Coetzee)
„Nefericirea e cel mai distractiv lucru din lume, credeti-ma. Da, da, e cel mai comic lucru ce vi se poate intimpla.” (Samuel Beckett)

Traducere de Ileana Cantuniari si Veronica Niculescu
 
Samuel Beckett, cistigator al Premiului Nobel pentru Literatura, este unul dintre cei mai profunzi, mai originali scriitori ai secolului XX. Felul in care proza lui exprima suferinta si izolarea constiintei umane a schimbat fata literaturii universale. Beckett vorbea despre proza scurta ca despre unul dintre momentele importante ale operei sale, un mediu extrem de intens in care si-a distilat ideile. Strinsa intr-un singur volum, proza lui da imaginea evolutiei artistice, dezvaluindu-i in acelasi timp scriitura ca parte a unui proces intr-o perpetua mobilitate.
 

Anul aparitiei: 2011
Format: 130x200
Nr. pagini: 424

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1764 sec