Opere. Volumul I

Opere. Volumul I
Preț: 150,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Prezenta editie de Opere ale lui Vasile Alecsandri, conceputa in trei volume, se adreseaza unui cerc larg de cititori, propunandu-si sa cuprinda o selectie din creatia poetica, din cea in proza si din cea dramatica a scriitorului, rezervand cate un volum pentru fiecare gen literar abordat.

Astfel, volumul 1 este consacrat poeziei oranduite de poet in urmatoarele zece "cicluri”: Doine (1842–1852), Lacrimioare, Suvenire, Margaritarele (1852–1862), Pasteluri, Varia (A), Legende, Legende noua, Ostasii nostri si Varia (B). La toate acestea se adauga un studiu introductiv pentru intreaga editie, in care sunt sintetizate, din perspectiva actuala, calitatile operei (poezie, dramaturgie, proza) a bardului de la Mircesti, recunoscut inca din timpul vietii drept "reprezentantul cel mai puternic, cel mai complet al gandirii si simtirii romanesti... gloria indiscutabila a literaturii romanesti” (B.P. Hasdeu); o serie de repere cronologice cu referinta la viata si opera scriitorului si o sectiune de note si comentarii sumare asupra textelor incluse in volumul in cauza.

 Editia se adreseaza unui cerc larg de cititori, oferindu-le o imagine complexa asupra operei lui Vasile Alecsandri.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0614 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.