Operele Filosofice, volumul I (D. D. Rosca)

Operele Filosofice, volumul I (D. D. Rosca)
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Autor:
Anul publicării: 2012
Pagini: 344
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Intentionam publicarea la prestigioasa editura a Academiei Romane, in seria de filosofi romani clasici pe care o patroneaza, intr-o editie in doua volume a unor opere filosofice alese apartinand lui D. D. Rosca, reprezentant de seama al gandirii filosofice si al culturii romanesti din secolul trecut. Preconizam aparitia acestei editii in urmatoarea formula:


In primul volum publicam urmatoarele lucrari ale lui D. D. Rosea in ordinea aparitiei lor, in varianta lor din prima editie. Ne referim aici la Existenta tragica, care a cunoscut mai multe editii in versiuni usor diferite una de alta. De altfel, problema aceasta intentionam sa o discutam In Postfata pe care vrem s-o atasam volumului. Asadar, cuprinsul primului volum:

- Existenta tragica. Incercare de sinteza filosofica, aparuta in prima editie in 1934, la Bucuresti, la Fundatia pentru literatura si arta "Regele Carol 11".


- Linii si figuri, aparuta in prima si unica editie in 1943 la Editura Tara din Sibiu.


- Puncte de sprijin, aparuta in prima si unica editie in 1943 la Editura Tara din Sibiu.


In al doilea volum dorim sa publicam cele mai importante contributii hegeliene semnate de D. D. Rosea. Ne referim aici in primul rand la renumita teza de doctorat, de o recunoastere internationala, L'intluence de Hegel sur Taine, theorelicien de la connaissance et de l'art, aparuta in 1928 la editura J. Gamber a universitatii din Paris.

Traducerea romaneasca, Influenta lui Hegel asupra lui Taine, teoretician al cunoasterii si al artei, a aparut in 1968 la Bucuresti, la Editura Academiei. In al doilea rand este vorba despre volumul de studii si eseuri hegeliene Insemnari despre Hegel, Bucuresti, Editura Stiintifica, 1967. Adaugam la acestea si alte studii si eseuri hegeliene necuprinse in cele doua volume.

 

Nr. de pagini: 344

Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.