Opium. Jurnalul unei dezintoxicari

Opium. Jurnalul unei dezintoxicari
-10%
Anul publicării: 2007
Pagini: 146
Categoria: Memorialistica
Preț: 9,00 lei
10,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In decembrie 1928, Jean Cocteau, dependent de opium, este internat la clinica din Saint-Cloud pentru dezintoxicare. Aici va scrie in saptesprezece zile faimoasa carte Les Enfants terribles (Copiii teribili). Si tot aici tine acest jurnal, publicat in 1930.

Opiomanul Jean Cocteau scrie si deseneaza, aceste doua activitati insemnand pentru el acelasi act creator. Astfel, sub ochii nostri ia nastere o carte in care face diverse insemnari, jocuri de cuvinte, in care isi scrie gandurile de poet. Perfect lucid, el examineaza o experienta strans legata de esenta fiintei si, prin urmare, de creatia artistica, vazuta ca o cale de acces intr-o alta dimensiune temporala. Uneori, acest jurnal al singuratatii este luminat de amintire, de admiratie, de afectiune. Comentarii despre literatura si scriitori, observatii despre cinema, poezie, arta, insa tema obsedanta, prezenta in fiecare pagina, este opiumul. Astfel, Jean Cocteau regaseste marea traditie a poetilor vizionari, Baudelaire si mai ales Rimbaud.

"Mai mult decat o marturisire intima, Cocteau ne invita la o meditatie asupra creatiei, a poeziei, a stilului si chiar asupra raportului pe care il avem cu existenta. O carte emotionanta a unui om retras, izolat..."

Pascale Arguedas

Nr. de pagini: 152
Anul aparitiei: 2007

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1289 sec