Optimizare unidimensionala
12,75 lei
15,00 lei (-15%)

Optimizare unidimensionala

Optimizare unidimensionala
-15%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Matematica
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIEREObiectul de studiu al programarii matematice il constituie optimizarea (minimizarea sau maximizarea) unei functii numerice cu valori reale in conditiile in care variabilele sunt obligate sa satisfaca mai multe restrictii.

 

    Problema fundamentala a optimizarii este determinarea"celei mai bune" decizii in anumite circumstante date. Desigur , sunt multe situatii in care din diferite motive cea mai buna decizie nu este realizabila. Cateodata"cel mai bun" pentru o persoana poate fi"cel mai rau" pentru alta, sau inca de cele mai multe ori nu suntem siguri de intelesul si semnificatia lui"cel mai bun". Chiar daca sunt multe discutii filozofice asupra conceptului de optimizare,  in aceasta lucrare este vorba de o clasa de probleme de optimizare bine individualizata cu foarte multe rezultate teoretice si aplicatii practice.

 

        Lucrarea este structurata in doua parti.

  In prima parte sunt prezentate notiuni fundamentale din domeniul topologiei , al calculului diferential  si al analizei convexe care stau la baza dezvoltarii teoretice a domeniului programarii matematice.

  Partea  a doua contine aspecte fundamentale, teoretice si practice, privind elaborarea si dezvoltarea algoritmilor de optimizare a functiilor in absenta restrictiilor, mai exact se prezinta metode de optimizare unidimensionala care au un rol important in functionarea eficienta a algoritmilor de optimizare.


Anul aparitiei: 2012
Nr.pagini: 80

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1069 sec