Orele astrale ale istoriei

Orele astrale ale istoriei
-10%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Carti diverse
Preț: 16,20 lei
18,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

Predarea lui Vercingetorix, asasinarea lui Henric al IV-lea, fuga lui Ludovic al XVI-lea si arestarea lui la Varennes, ungerea lui Napoleon, debarcarea de pe 6 iunie 1944, masacrele de la Hiroshima si Nagasaki, ridicarea si caderea Zidului Berlinului, sau atentatele de pe 11 septembrie 2001, toate aceste momente importante au rasturnat istoria. Uneori, au fost suficiente cateva ore (caderea Bastiliei), o decizie grabita (fuga de la Varennes), o nedreptate (cazul Dreyfus), un proces exemplar si curajos (Nürnberg), pentru ca opinia publica sa ia foc si soarta popoarelor sa fie modificata pe termen lung.

Daca Papa Urban al II-lea, in secolul al XI-lea, in dorinta lui de a controla nobilimea si a recupera bunurile Bisericii, n-ar fi trimis primii cruciati pe pamantul necredinciosilor, pentru a-i indeparta pe cavaleri, ar mai fi fost atat de puternica astazi religia catolica?

Daca Ludovic al XVI-lea n-ar fi incercat sa fuga din Franta cu familia sa, ar fi rezistat monarhia Revolutiei din 1789?

Cand primul avion a lovit turnul nordic de la World Trade Center, cum au fost traite primele minute ce au urmat impactului?

Pe baza unei importante documentatii, Daniel Appriou ne face sa retraim„in direct”, prin intermediul martorilor imaginari sau reali, momentele majore din istoria noastra. O povestire palpitanta si emotionanta care ne proiecteaza in centrul evenimentului.


Numar pagini: 167
Anul aparitiei: 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1022 sec