Orice. Uverturi&reziduuri
19,25 lei
25,00 lei (-23%)

Orice. Uverturi&reziduuri

Orice. Uverturi&reziduuri
-23%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza diversa
Preț: 19,25 lei
25,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Il ascultam, pe vremuri, la cenaclu pe Sorin Ghergut cu o atentie aproape anxioasa, in asteptarea surprizei. Si, ori de cate ori l-am ascultat– sau, apoi, l-am citit–, oricat de mult m-am obisnuit cu amestecul exclusiv de autoironie, sarcasm si euforie a dezastrului, surpriza poetica, raderea de tot a preparativelor, asteptarilor, reflexelor, nu inceta sa ma ia pe nepregatite. Orice, volumul publicat de Sorin Ghergut dupa opt ani de tacere, e o continua surprindere in ofsaid, o dinamitare voioasa a tot ce stiam despre„hazurile si glumele" lui Ghergut, despre calambururile sale„supreme", despre arta, reinventata, a„drevenirii". N-am cum sa va stric surpriza spunandu-va ca aveti acum in fata un Ghergut de o atroce– si admirabila– maturitate.
Simona Sora

Stralucitoare, imprevizibile, impertinent-elitiste, esentializate si paradoxale, infralogice si exacte, versurile lui Sorin Ghergut sunt simultan un fel de punk ontologic si hip-hop metafizic. Produc la citire crampe mentale si elibereaza apoi in tine endorfinele care sa-ti dea increderea ca poezia inca este posibila.
T.O. Bobe

Poezia, nu-i asa, trebuie sa fie rusinoasa si discreta, as spune ca o fata mare, daca nu ar fi considerata in acelasi timp demodata si neseducatoare. Poezia trebuie sa stea la locul ei, sa astepte sa-i vina randul, poate in alt secol, in alte vremuri, cu alti oameni si alte obiceiuri.„Nu, nu se poate, inaltimea ta, ca e prea rufoasa! Nu se cuvine sa se arate in lume in halul in care e!", ii spunea printului insusi tatal Cenusaresei. Iar continuarea era:„fata se aseza pe un scaunel, scoase din picior papucul de lemn ce tragea cateva ocale, si incalta condurul, care-i veni ca turnat". Cercul Poetilor Aparuti isi propune sa le ofere poeziei si poetilor condurul vizibilitatii, fara a-i deposeda de dragii lor saboti grei din lemn cu care se strecoara lent si obligatoriu discret prin meandrele contemporaneitatii. Este fara indoiala o sansa sa inauguram Cercul Poetilor Aparuti cu un autor precum Sorin Ghergut, a carui poezie este insasi definitia seductiei continue, rusinate din cand in cand de ea insasi si neobrazat de inteligente.
Svetlana Carstean

      

Sorin Ghergut (n.1973, Bucuresti) a debutat in 1989, in Suplimentul literar artistic al Scinteii tineretului, cu un grupaj de versuri prezentat de scriitorul Ion Baiesu. O parte din poemele pe care le-a citit, incepand din 1992, la Cenaclul„Litere", apar in volumul colectiv Tablou de familie (Editura Leka-Brancus, 1995), publicat impreuna cu T.O. Bobe, Svetlana Carstean, Mihai Ignat, Cezar Paul-Badescu, Razvan Radulescu. Dupa o alta antologie– Marfa (Editura Salut, 1996), in care este prezent alaturi de Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, B.O. Popescu si Dan Plesa– castiga, in 1998, Concursul de debut„Aurelian Dumitrascu" si publica volumul Time Out (Editura Timpul, Iasi).
Versurile sale au fost traduse in turca, ceha si germana (ich bin ein ander ist bang, poesie aus Rumänien– antologie de poezie romaneasca, cu Mircea Dinescu, Caius Dobrescu, Mariana Marin, Petre Stoica, Edition die horen, Bremerhaven, 2000). Este absolvent al Facultatii de Litere (sectia romana-franceza) si al masteratului de lingvistica teoretica la Universitatea din Bucuresti.Anul aparitiei: 2011
Nr. de pagini: 144

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1209 sec